RTU izcīna uzvaru trešajā LAFL posmā

03.05.2012

lafl_3_2012.jpg

 28.aprīļa pēcpusdienā Rīgas OSC norisinājās kārtējais Latvijas Augstskolu Florbola Līgas posms. Savu favorītu statusu apstiprināja RTU florbolisti, kuri uzvarēja visās spēlēs un finālposmā startēs ar pirmo numuru.

 

Pēdējā priekšsacīkšu posmā piedalījās 11 komandas, kuras tika sadalītas trīs grupās. A grupā galvenie notikumi risinājās pēdējā spēlē, kur LU studenti sacentās ar Vidzemes Augstskolas studentiem. Spēle izvērtās saspringta un notikumiem bagāta. Visu spēles gaitu mainoties vadībai tomēr spēles pēdējā minūtē priekšā izvirzījās LU studenti. Tomēr piecas sekundes līdz pamatlaika beigām ar precīzu metienu neizšķirtu savai augstskolas komandai izcīnīja Kristaps Nīgals. Pēcspēles metienos daudz meistarīgāk savus izgājienus veica vidzemnieki izcīnot uzvaru un pirmo vietu savā grupā. B grupā neapturami bija RTU florbolisti, kuri pārliecinoši pieveica savus sāncenšus un droši gatavojas ceturtdaļfinālam. Daudz nopietnākas cīņas risinājās par pārējām vietām grupā un otru ceļazīmi uz ceturtdaļfināliem. Izcīnot divas smagas uzvaras, šo ceļazīmi izcīnīja LU otrā komanda, bet REA un RSU izslēgšanas spēlēs iesaistījās jau ar astotdaļfinālu. C grupas uzvarētājiem viegli neklājās, jo sīvu pretestību izrādīja ne tikai LLU, bet arī Banku Augstskolas komanda. Tomēr LSPA spēja izcīnīt uzvaras visās grupas spēlēs un varēja gatavoties ceturtdaļfinālam. Otru ceļazīmi izcīnīja LLU, kuri izšķirošajā spēlē pieveica Banku Augstskolu ar 3:2. Pie uzvaras joprojām neizdevās tikt Rēzeknes Augstskolas florbolistiem, bet viņu rādītais sniegums ar katru posmu un katru spēli uzlabojas.

 

Astotdaļfināli sākās ar Ventspils Augstskolas un Rēzeknes Augstskolas spēkošanos. Ļoti aizraujošā spēlē uzvaru tikai pēcspēles metienos izcīnīja ventspilnieki. Ceturtdaļfinālam spēka gan vairs nepietika un tika piedzīvots zaudējums pret RTU. Astotdaļfinālā arī LU pārspēja REA florbolistus ar 10:3 un Banku Augstskola ar 4:1 spēja pieveikt RSU florbolistus.

 

Ceturtdaļfinālu visai pārliecinoši pārvarēja LSPA, kuri pieveica LU otro komandu ar 4:0. Savus vārtus neskartus nosargāja arī Vidzemes Augstskola, kur ar 3:0 pieveica Banku Augstskolu. Bet par pārsteigumu parūpējās LLU, kuri sagrāva LU komandu ar 7:2.

 

Tuvojoties vakaram, klāt bija arī galvenās trešā posma spēles. Pusfinālā savā starpā tikās RTU ar LLU un LSPA ar Vidzemes Augstskolu. RTU komanda jau spēles pirmajā pusē ieguva divu vārtu pārsvaru un palielināja to otrajā daļā ar vēl diviem gūtiem vārtiem. Vidzemes Augstskolai tik viegli neklājās, jo pirmie vārti tika gūti tikai 12. minūtē. Neilgā laikā vidzemnieki spēja iegūt četru vārtu pārsvaru un novest spēli līdz pozitīvam iznākumam.

 

Mazajā finālā neskatoties uz to, ka abas komandas jau bija aizvadījušas 5 spēles, laukumā risinājās ātrs florbols. Tuvojoties spēles izskaņai nedaudz veiksmīgāki bija jelgavnieki, kuri bija izvirzījušies vadībā. Tomēr LSPA studenti nedomāja padoties, tie izlīdzināja spēles rezultātu un nieka divas sekundes līdz spēles beigām izcīnīja uzvaru. Uzvaras vārtu autors Ivars Laktiņš arī tika atzīts par trešā posma labāko uzbrucēju un saņēma Salmingsports sarūpēto veicināšanas balvu.

 

Pirms fināla jau bija skaidrs, ka kopvērtējumā pirmo vietu ir izcīnījusi RTU komanda un iesākoties spēlei varēja darboties daudz atraisītāk. Vidzemes Augstskolas komanda vēl cīnījās par iespējami vairāk punktiem kopvērtējuma tabulā, lai paceltos no viņiem nepelnīti zemās sestās vietas.

Fināls iesākās nedaudz piesardzīgi, tomēr jau spēles pirmajā daļā abas komandas apmainījās ar vārtu guvumiem. Spēles izšķirošie notikumi risinājās spēles vidū, kad ar 20 sekunžu starpību divus vārtus guva RTU un izvirzījās vadībā 3:1. Vidzemes Augstskolas spēlētāji ar visiem spēkiem metās atspēlēties, tomēr nekādi neizdevās uzlauzt RTU aizsardzību. Arī vārtsarga maiņa pret sesto laukuma spēlētāju četras minūtes pirms pamatlaika beigām nedeva cerēto rezultātu. Lieliski aizsardzībā darbojās RTU spēlētājs Jānis Rajeckis, kurš visas dienas garumā neitralizēja daudz bīstamus pretinieku metienus. Jānis arī tika atzīts par trešā posma labāko aizsargu. Vartsarga balvu izpelnījās Vidzemes Augstskolas vārtsargs Kristaps Kīns.

 

Ja pirmo divu vietu liktenis jau bija skaidrs pirms izšķirošajā spēlēm, tad turpmāko vietu liktenis izšķīrās pēdējās sekundēs. Līdz ar LSPA uzvaru pār LLU, kopvērtējumā abas komandas ir izcīnījušas 14 punktus. Tomēr abām šīm komandām priekšā aizsteidzās Vidzemes Augstskola, kura arī spēja izcīnīt 14 punktus, tomēr savstarpējās spēlēs daudz veiksmīgāki ir vidzemnieki. Finālposmā, kurš risināsies jau 12. Maijā, ceturtdaļfinālā tiksies RTU un REA, LU un Ventspils Augstskola, Vidzemes Augstskola un LU-2, LSPA un LLU.

JUGLASCIEMS