Latvijai florbolistēm Uzvara ar lielo burtu – pār Vāciju

02.05.2012

meitenes12.jpg

Šodien pasaules čempionātā florbolā sievietēm (U-19), kas norisinās Slovākijas pilsētā Nitrā, pie pirmās uzvaras tika Latvijas juniores, kas ar 7:2 sakāva Vācijas florbolistes. Par labāko spēlētāju otro maču pēc kārtas tika atzīta Ieva Lapinska.

 

Mūsu komanda uz spēli ieradās dziedādama, tomēr pašas pirmās minūtes aizvadīja nepārliecinoši – jau otrās maiņas aizsardze dažu sekunžu laikā pat divkārt kļūdījās ar piespēli – otrajā gadījumā vācietes to izmantoja – 0:1. Tikai kad laukumā atgriezās mūsu izlases pirmais piecinieks, latviešu sniegums kļuva sakarīgāks – meitenes pat sagrieza nelielu karuseli vāciešu laukuma pusē. 6.minūtē Ieva Lapinska kārtīgi pacīnījās aizvārtē, bet pēc tam kā uz paplātes piespēlēja bumbiņu Ulrikai Skakovskai – 1:1. 18.minūtē precīzs metiens no pustālas distances padevās Sabīnei Dronkai – 2:1. Protokolā gan parādījās, ka vārtus iemetusi Elīza Bērziņa, bet jau pēc spēles tika izdarīts labojums. Elīzai otro vārtu guvumā rezultatīva piespēle.

 

Otrā perioda sākumā ātrajā pretuzbrukumā savus pirmos vārtus pasaules čempionātā guva Elīza Bērziņa (3:1), kura, lai arī ir visjaunākā mūsu izlasē, laukumā bija pat ļoti pamanāma, arī ceļu negrieza nevienai pretiniecei. 29.minūtē jau otros vārtus šajā mačā iemeta Skakovska – 4:1. 30.minūtē vācietēm radās iespēja lauzt spēles gaitu – uz Latvijas izlases vārtiem tika piespriests soda metiens, bet pretinieču uzbrucējas un mūsu vārtsardzes Montas Čēmas duelī pārāka izrādījās Monta – 4:1. Pretiniecēm gan izdevās realizēt skaitlisko vairākumu (4:2), kā arī drīz vien nopelnīt vēl vienu. Tobrīd latvietes parādīja, ka arī skaitliskajā mazākumā spēj gūt vārtus – Ieva Lapinska pārtvēra bumbiņu, pārskrēja pār gandrīz visam laukumam un ar izcili precīzu metienu vārtu augšējā stūrī panāca 5:2.

 

Pēdējā trešdaļā (47.minūtē) pretinieces savā aizsardzības zonā ļoti neveiksmīgi izrīkojās ar bumbiņu, praktiski uzdāvinot to Luīze Biļinskai. Luīzes metiens vārtu tuvējā stūrī vāciešu vārtsardzei izrādījās neņemams – 6:2. 50.minūtē savus otros vārtus šajā spēlē un jau ceturtos turnīrā iemeta Ieva Lapinska, panākot 7:2. Atlikušajā laikā vācietes, lai arī cerības uz uzvaru sen kā bija zaudējušas, ļoti centās gūt vēl kādus vārtus, tomēr velti – Latvijas izlase aizsardzības līnija viņām izrādījās nepārvarams šķērslis – 7:2.

 

Latvijas izlase panākumu jo nozīmīgāku padara tas, ka pretinieces nebūt nebija tik vājas, kā to varētu spriest pēc spēles rezultāta. Gluži pretēji – fiziskās sagatavotības ziņā viņas izskatījās pat labākas. Tomēr uzvarēja tā komanda, kura to vairāk gribēja – mūsējā. Jāpiebilst, ka mūsu meiteņu U-19 izlase oficiālās spēlēs nebija uzvarējušas kopš 2010.gada 5.februāra, kad ar 7:4 tika pārspētas polietes.

 

Mūsu izlases labā jau otro maču pēc kārtas 3 (2+1) rezultativitātes punktus guva Ieva Lapinska, kura tieši tāpat kā vakar tika atzīta par labāko spēlētāju. Ar 3 (1+2) punktiem izcēlās Luīze Biļinska, divi vārti Ulrikas Skakovskas kontā, pa 2 (1+1) punktiem guva Elīza Elīzabete Bērziņa un Sabīne Dronka. Rīt, 3.maijā, latvietes tiksies ar B divīzijas pastarītēm – Austrijas florbolistēm, spēles sākums pulksten 15.45 (pēc Latvijas laika).


JUGLASCIEMS