Šodien pret vēl vienu nezināmo – pret vācietēm

02.05.2012

juniores.jpg

Šodien pulksten 15.45 (pēc Latvijas laika) Slovākijas pilsētā Nitrā notiekošajā 5.pasaules čempionātā sievietēm U-19 savu otro spēli aizvadīs Latvijas florbolistes. Mūsu meitenēm pretiniecēs būs vācietes, kuras šajā turnīrā vēl nav spēlējušas.

Tiešraide: ŠEIT

 

Vakar Latvijas izlase savu dalību pasaules čempionāta B divīzijā uzsāka ar neizšķirtu (4:4) mačā ar Kanādas U-19 izlasi, kam tā bija pirmā oficiālā spēle komandas pastāvēšanas vēsturē. Pirmā perioda laikā latvietes bija nonākušas zaudētāju lomā ar 1:3, tomēr spēja sakārtot savu spēli un otrās trešdaļā panākt izlīdzinājumu (3:3), bet pēdējā perioda vidū arī izvirzīties vadībā ar 4:3. Cīņas pēdējās minūtes latvietes aizvadīja ne pārāk pārliecinoši, kas ļāva pretiniecēm realizēt skaitlisko vairākumu, panākot neizšķirtu rezultātu – 4:4. Par izcīnīto punktu priecājās pretinieces, latviešu nometnē par tādu pašu panākumu bija jaušama pamatota vilšanās.

 

Pirms Latvijas un Kanādas izlašu dueļa spēkiem mērojās vēl divas mūsu divīzijas komandas – Austrijas un Dānijas izlases. Austrijas junioru izlases vēsture mērāmā divu gadu garumā (kopš iepriekšējā pasaules čempionāta), sešās iepriekšējās spēlēs austrietēm pie punktiem nebija izdevies tikt, izņēmums nebija arī vakardienas mačs, kad viņas piedzīvoja smagu sakāvi cīņā ar dānietēm – 0:12. Šo spēli klātienē vēroja divi Latvijas izlases treneri – Jurijs Fedulovs un Valērijs Bodnieks, tāpēc mūsu komandas vadītājiem par šīm divām pretiniecēm nu jau ir gan informācija, gan viedoklis.

 

Diemžēl Latvijas florbolistes vismaz pagaidām nezina, uz ko spējīgas viņu šīsdienas pretinieces – vācietes, jo turnīra pirmā diena Vācijas izlasei bija brīva. To mūsu pretinieces izmantoja, lai noskatītos Latvijas – Kanādas maču. Savā laikā Latvijas un Vācijas juniores tikušās jau divas reizes. Abās spēlēs uzvarēja mūsu meitenes – 2006.gadā ar 4:2, bet 2008.gadā ar 3:2. Tiesa, šie senie panākumi šodienas mačā latvietēm nekādas priekšrocības nedos, jo, kā redzams pasaules čempionātā, florbols visās valstīs, kurās to spēlē, attīstās ļoti strauji. Vācija noteikti nav izņēmums, sevišķi, ja atceramies, ka iepriekšējā pasaules čempionātā Latvijas pieaugušo sieviešu izlase vācietes pārspēja ne bez grūtībām – 6:5.

 

Latvijas izlases galvenais treneris Jurijs Fedulovs atklāja, ka spēli pret vācietēm mūsu meitenes aizvadīs pēc sistēmas 2-1-2. Pretinieces tiks sagaidītas laukuma centrā, bet galveno uzsvaru latvietes likšot uz pretuzbrukumiem. Ļoti uzmanīgi mūsu florbolistēm būs jādarbojas aizsardzībā, jo Vācijas izlase taktiskā ziņā ir pietiekoši gudra komanda.

 

Spēli pret Vāciju Latvijas izlase uzsāks sekojošā sastāvā:

1.maiņa: Luīze Biļinska, Ieva Lapinska, Ulrika Skakovska, Kristīne Tauriņa, Juta Muravska.

2.maiņa: Monta Ločmele, Lība Mikova, Sabīne Dronka, Zane Justamente, Evija Birkhāne.

3.maiņa: Elīza Bērziņa, Ieva Priede, Zane Darša, Lāsma Mangule, Zanda Ozoliņa.

Vārtos: Monta Čēma.

 

Spēļu kalendārs:

1.maijā

15.45

Latvija

Kanāda

4:4

2.maijā

15.45

Vācija

Latvija

 

3.maijā

15.45

Austrija

Latvija

 

5.maijā

12.45

Dānija

Latvija

 

 

JUGLASCIEMS