ZZ Čempionāts 2012 un florbols viesojas Madonā un Ventspilī

01.05.2012

ventspils.jpg

27.aprīlī Madonā un 30.aprīlī Ventspilī norisinājās lielākās skolēnu sporta un prāta spēles - ZZ Čempionāts 2012, kas uzsācis savus pēdējos stiprāko klašu kolektīvu meklējumus Lielajam Finālam, kas notiks 26.maijā Rīgā, Esplanādē. Ir jāaizvada vēl viens pusfināla posms, lai varētu ieturēt mazu atpūtas pauzi pirms grandiozajām sacensībām, kurās pulcēsies sportiskākās klases no visas Latvijas.

 

Latvijas Florbola savienība sadarbībā ar Normanu Ievenieku (NJ Florbols.LV) turpina piedāvāt ZZ Čempionāta dalībniekiem izmēģināt savas prasmes florbolā uz miniatūra florbola laukuma, kā arī izmērīt savas raidītās bumbiņas lidojuma ātrumu uz specializēta radara.

 

Uz Madonu florbolu pārstāvēt devās Latvijas sieviešu izlases spēlētāja Gundega Vancāne un bijušais Latvijas vīriešu izlases spēlētājs Ivo Preiss. Kā ikkatrā posmā, arī Madonas pilsētas sporta centrā valdīja brīnišķīga atmosfēra. Florbolu spēlēt gribētāju bija daudz, tāpēc laukuma noslogojums – pamatīgs. Daudzi no 12.klašu audzēkņiem, kuri bija ieradušies atbalstīt savus skolas biedrus, pazina Ivo Preisu kā Latvijas izlases spēlētāju, un visu dienu pavadīja florbola stūrītī.

 

"Prieks, kad Latvijā ir tāda pilsēta kā Madona ar tādu sporta halli. Zāle ir jauna un daudzfunkcionāla, kas ir lieliska vieta florbola attīstībai. Spēka metienus izmēģināja gan pratēji, gan iesācēji, un visi bija priecīgi, skatoties savus uzrādītos rezultātus. Mani pārsteidza meitene no vecāko klašu grupas, kura uzsita 85 km/h ar ieģipsētu roku. Tas tikai parāda – ja ir gribēšana, nekas nevar būt par šķērslis," savos iespaidos par aizvadīto pusfināla posmu dalījās Latvijas sieviešu izlases spēlētāja Gundega Vancāne.

 

"Jau sākumā pieminēšu, ka mans cerētais florbola plezīrs (kā es to sākotnēji biju iedomājies) izgāzās ar plašu joni, jo ZZ Čempionāta vadītāja Alda Kalniņa pieminētais florbola stūrītis pilnīgi noteikti nebija vieta, kur tikai ik pa laikam ierodas kāds interesents, bet gan stūrītis uz kuru rindām stāv gribētāji, lai noskaidrotu sava metiena/sitiena spēku vai gluži vienkārši padzenātu bumbiņu, izspēlējot nelielu florbola mikromaču klašu starpā. To, ka gribētāju netrūka, noteikti raksturo fakts, ka ne es, ne Gundega tā arī neiepazināmies ar citām disciplīnām šajā Čempionātā. Vienkārši tam neatlika laika. Jāsaka - šī ir lieliska Latvijas Florbolas savienības iniciatīva sporta veida popularizēšanā tieši šādā veidā - ZZ Čempionātā, skolnieku vidū iecienītajās sacensībās. Ne velti sākumā minēju - plezīra nebija, bija aktīva darbošanās visas dienas garumā. Patiesībā būtu bijis interesanti noskaidrot, cik kopumā dalībieku paņēma nūju rokās, lai uzsistu pa vārtiem un izmērītu metiena spēku? Šis jautājums visticamāk paliks neatbildēts, taču katrs dalībnieks, kurš ņēma nūju rokās, ir uzskatāms par vienu no nākamajiem potenciāliem florbola spēlētājiem un izlases kandidātiem nākotnē. Tas arī ir šo aktivitāšu mērķis, un šāda veida pasākums to pilnībā attaisno. Lielisks veids kā florbolu ienest novados un jauno censoņu sirdīs," pastāstīja bijušais Latvijas vīriešu izlases spēlētājs Ivo Preiss.

 

Ventspilī savas florbola prasmes demonstrēja Latvijas sieviešu izlases kandidāte Evelīna Garbare un Latvijas vīriešu izlases kandidāts Andris Rajeckis. Tā bija patīkama un enerģiska diena braucienam uz skaisto osta pilsētu Ventspili pēc piedzīvojumiem un cīņas gara tveršanas. Visu klašu audzēkņi bija noskaņoti pozitīvi un iesaistījās piedāvātajās papildus aktivitātēs. Aiz florbola laukuma bortiem pulcējās daudz gribētāju, kuri nepacietīgi gaidīja savu kārtu uzspēlēt un izmērīt sava sitiena spēku.

 

Evelīna Garbare atzina: "Tas ir lieliski, ka skolēniem tiek dota šāda iespēja sacensties vienam ar otru. Organizatori ir paveikuši apbrīnojamu darbu, kā arī vadītājs Aldis Kalniņš ir savā elementā – humoristisks un smieklīgs. Visas disciplīnas ir oriģinālas un skolēniem tīkamas." "Jaunāko klašu audzēkņi lieliski darbojās florbola laukumā kā prasmīgi jaunie florbolisti, kuri atzina, ka visu samācījušies skolā, sporta stundās, jo Ventspilī neesot iespēja apmeklēt florbola treniņus, bet noteikti trenētos, ja tāda būtu," pastāstīja LFS pārstāve Maija Zēmele.

 

Pēdējais ZZ Čempionāta pusfināla posms notiks 3.maijā Kuldīgā, vieglatlētikas manēžā.


JUGLASCIEMS