Latvietes čempionātu sāk ar neizšķirtu pret debitantēm

01.05.2012

nitra.jpg

Šodien Slovākijas pilsētā Nitrā savu pirmo spēli pasaules čempionātā florbolā sievietēm U-19 aizvadīja Latvijas junioru izlase. Mūsu meitenes mačā ar tāda līmeņa turnīra debitantēm kanādietēm nospēlēja neizšķirti – 4:4, par labāko Latvijas izlasē tika atzīta Ieva Lapinska.

 

Hokeja dzimtenes pārstāves jau mača pirmajā minūtē uzskatāmi nodemonstrēja, ka nav lidojušas pāri okeānam, lai pasaules čempionātā dalītu punktus pretiniecēm – pārtverta bumbiņa, ātrs izgājiens viena pret vienu, un mūsu vārtsardze varēja meklēt bumbiņu savā cietoksnī – 0:1. Tiesa, latvietēm vajadzēja tikai pārdesmit sekunžu, lai Ieva Lapinska ar patālu metienu panāktu izlīdzinājumu – 1:1. Mūsu izlasei savu panākumu attīstīt neizdevās – diezgan haotiskā spēlē savu veiksmes minūti (piecpadsmito) sagaidīja pretinieces. Vispirms viņu raidītā bumbiņa mūsu vārtos nonāca pēc rikošeta no latvietes kājas (1:2), bet vēl pēc dažām sekundēm rezultatīvs metiens no gandrīz nulles leņķa (1:3), piespieda Latvijas valstsvienības galveno treneri Juriju Fedulovu veikt vārtsargu maiņu.

 

Otrajā trešdaļā laukumā sāka izpausties mūsu izlases pārākums – vārtos pārliecinoši darbojās Monta Čēma, bet uzbrukumā treneri bija atraduši triecienmaiņu, kas sastāvēja no Ievas Lapinskas, Luīzes Biļinskas un Ulrikas Skakovskas. Tieši pēc Lapinskas un Biļinskas tālmetieniem latvietēm izdevās panākt neizšķirtu – 3:3. Arī pēdējā periodā Latvijas izlase turpināja demonstrēt samērā skatāmu florbolu, lai gan neiztika arī bez rupjām kļūdām. 43.minūtē pretinieces nopelnīja noraidījumu. Mūsu meitenes aktīvi uzbruka, taču vārtus guva tikai tad, kad piektā Kanādas izlases valstsvienības spēlētāja jau bija atgriezusies laukumā – Lība Mikova, kura aktīvi tika grūsta mugurā, kritienā iestūma bumbiņu pretinieču vārtos. Viens no tiesnešiem izteiksmīgi parādīja uz laukuma centru, bet vārti tomēr netika ieskaitīti, jo otrs soģis bija pārliecināts, ka Mikova bija atradusies vārtsarga laukumā.

 

 Vārtus mūsu florbolistes tomēr guva – 48.minūtē Monta Ločmele labajā stūrī pārtvēra bumbiņu ar ko izrīkojās ļoti aukstasinīgi – 4:3. Spēles gaita rādīja, ka ļoti nepieciešams vēl viens vārtu guvums, tomēr tas nesekoja. Vēl vairāk – 57.minūtē noraidījumu saņēma mūsu spēlētāja – pretinieces to izmantoja, triecot bumbiņu zem Čēmas sargāto vārtu pārliktņa – 4:4. Vēl bija palikušas gandrīz divas minūtes, bet nekādu īpašu apdraudējumu pretinieču vārtiem mūsu meitenēm neizdevās radīt – neizšķirts (4:4), par ko ļoti priecājās kanādietes. Katra no pretiniecēm turnīra tabulā ierakstīja sev pa punktam.

 

Rezultatīvākā Latvijas izlases sastāvā ar 3 (2+1) punktiem bija Ieva Lapinska, kura saņēma arī labākās spēlētājas balvu. Pa vārtiem guva Luīze Biļinska un Monta Ločmele, bet ar rezultatīvām piespēlēm izcēlās Evija Birkhāne un Sabīne Dronka. Rīt mūsu florbolistes spēkosies ar Vācijas izlasi.


JUGLASCIEMS