Latvietēm pasaules čempionātā par vienu konkurenti mazāk

19.04.2012

wu_19_2012.jpg

Tikai pusotru nedēļu pirms pasaules čempionāta U-19 sievietēm sākuma Slovākijas pilsētā Nitrā Krievijas Florbola federācija paziņojusi par savas izlases dalības atsaukšanu. Līdz ar to mainījies turnīra kalendārs.

 

Krievietes Nitrā būtu spēlējušas pasaules čempionāta B divīzijā kopā ar vācietēm, dānietēm, kanādietēm, austrietēm un arī latvietēm. Latvijas izlase krievu lēmumu var uzskatīt kā savdabīgu dāvanu mūsu valsts Neatkarības atjaunošanas dienā, jo mūsu meitenēm ar Krievijas valstsvienību būtu bijis jāspēlē tieši 4.maijā,

Arī Latvijas U-19 meiteņu izlases treneris Jurijs Fedulovs informāciju par Krievijas izlases atteikšanos no dalības pasaules čempionātā uztvēra kā labu ziņu. Līdz 4.maijam latvietes turnīrā būs aizvadījušas jau trīs mačus, spēlējot katru dienu pēc kārtas. Brīvdiena būs pat ļoti noderīga, lai laukuma spēlētājas atgūtos pēc ievērojamās slodzes, bet vārtsardzes atpūtinātu noberztos ceļgalus. Brīvā diena tikšot izmantota arī pilsētas apskatei un valsts svētku atzīmēšanai.

Vērtējot Krievijas junioru izlasi, treneris komentēja, ka tā būtu varējusi būt kā melnais zirdziņš ar pretenzijām uz godalgotu vietu. Krievietes vienmēr spēlējušas ātru un agresīvu florbolu, katrā junioru izlasē viņām bijis pa kādam īpašam talantam. Arī runājot par citām pretiniecēm, J.Fedulovs atturējās prognozēt spēku samērus un to, kādu vietu kura izlase ieņems. Lai arī tas būs B divīzijas turnīrs, visas valstsvienības gatavojas ļoti nopietni, daudzas juniores vienlaicīgi kandidē arī vietu savas valsts pieaugušo izlasē. Mums tāda spēlētāja pagaidām ir tikai viena – Luīze Biļinska.

JUGLASCIEMS