Arī Latgalē grib spēlēt florbolu

19.04.2012

zz01.jpg

18.aprīlī Daugavpils olimpiskajā centrā norisinājās ZZ Čempionāta ceturtais pusfināla posms, kurā klases turpināja cīņu par iekļūšanu Lielajā Finālā. Arī šajā posmā Latvijas Florbola savienība piedāvāja skolēniem uzspēlēt florbolu uz miniatūra spēles laukuma un pārbaudīt, ar kādu ātrumu spēj raidīt bumbiņu vārtos.

 

Sacensību dalībniekus ar savu aktivitāti un prasmīgo florbola spēli priecēja Latvijas sieviešu izlases spēlētāja Diāna Isjomina kopā ar Zelta Zivtiņas varoņiem un citiem ZZ Čempionāta tiesnešiem. Par vienu no aktīvākajiem florbola spēlētājiem ZZ Čempionātā ir kļuvis sacensību vadītājs Aldis Kalniņš. Viņš nelaiž garām nevienu iespēju uzspēlēt kopā ar sacensību dalībniekiem, ar savu enerģiskumu iedrošinot arī tos skolēnus, kuri kautrīgi noskatās no citām sacensību vietām.

Šajā pusfināla posmā skolēni bija ļoti vērīgi un uzmanīgi. 4.-5.klašu audzēkņi darbojās ar lielu atbildības sajūtu, papildus aktivitātes izmēģinot tikai pēc obligāto disciplīnu veikšanas. Jaunāko skolēnu uzmanību piesaistīja Latvijas sieviešu izlases spēlētāja Diāna Isjomina, kura ar patiesu prieku dalījās savos iespaidos par spēlēm valstsvienībā. Skolēni atklāja, ka daudz zina par sieviešu izlases komandu un sekoja līdzi pasaules čempionāta spēlēm, kas norisinājās 2011.gada decembrī, Šveicē. "Tas ir forši, ka meitenes arī spēle florbolu, nevis tikai puiši. Labprāt trenētos arī florbolā, ja būtu tāda iespēja, bet trūkst informācijas par treniņu iespējām un nav treneru, kuri uzņemtos trenēt grupas," savas domas izteica mazākie sacensību dalībnieki.

Nākamais pusfināla posms notiks 20.aprīli, Jelgavā.

Spēka metienu rezultāti trīs klašu vecuma grupās:

(Iespēju pārbaudīt sava metiena spēku piedāvāja Oxdog un Wooloc florbola zīmolu oficiālais pārstāvis Latvijā Normans Ievenieks (SIA NJ Florbols.LV))

4.-5.klašu aktīvākie skolēni florbola pārbaudījumā:
Ritvars Balodis un Aigars Čarkins (Daugavpils Saskaņas pamatskola);
Artūrs Albērigs (Jersikas pamatskola).

6.-8.klase:
87 km/h Kristiāna Deksne (Rēzeknes 1.vidusskola, 8.b klase);
81 km/h Evelīna Nikolajeva (Daugavpils 12.vidusskola, 7. klase);
70 km/h Inga Kaša (Rēzeknes 12.vidusskola, 8.b klase).

109 km/h Viesturs Balodis (Daugavpils ģimnāzija, 8.a klase);
105 km/h Valdis Seņkāns (Rēzeknes 1.vidusskola);
103 km/h Toms Upe (Rēzeknes 1.vidusskola) un Elvijs Rubenis (Rēzeknes Poļu ģimnāzija).

10.-11.klase:
82 km/h Asnāte Elerte (Ilūkstes 1.vidusskola, 10.b klase);
76 km/h Jana Krasovska (Ilūkstes 1.vidusskola, 10.b klase);
70 km/h Margarita Avdejevko (Daugavpils 12.vidusskola, 11.a klase).

126 km/h Guntars Plonis (Ilūkstes 1.vidusskola, 11.b klase);
120 km/h Edgars Kucens (Ilūkstes 1.vidusskola, 10.b klase);
116 km/h Kaspars Koļesniks (Rēzeknes ģimnāzija, 11. klase);


JUGLASCIEMS