ZZ Čempionāta rekordu uzstāda "Lielvārdes" florbolisti

12.04.2012

puikas.jpg

Šodien, 12.aprīlī, Ogres novada sporta centra hallē norisinājās ZZ Čempionāta otrais pusfināla posms, kurā tika noskaidrotas nākamās klases, kas iekļuva Lielajā Finālā. Arī Ogrē sacensību dalībniekiem bija iespēja pārbaudīt, ar kādu ātrumu viņi spēj raidīt vārtos florbola bumbiņu, šoreiz izcēlās lielvārdieši, kuri uzstādīja jaunus ZZ Čempionāta rekordus.

 

Sacensību dalībniekus šodien lutināja saulaini patīkama pavasara diena, kas deva iespēju skolēniem pirms ZZ Čempionāta disciplīnu uzsākšanas iesildīties Ogres novada sporta centra stadionā. Šajā posmā skolēniem bija iespēja uzspēlēt florbolu kopā ar Latvijas vīriešu izlases spēlētāju Mihailu Kostusevu un Latvijas sieviešu izlases spēlētāju Diānu Isjominu.

Spēka metienos, ko pārbaudīt piedāvāja Oxdog un Wooloc florbola zīmolu oficiālais pārstāvis Latvijā Normans Ievenieks (SIA NJ Florbols.LV), ZZ Čempionāta ietvaros šodien tika uzstādīti jauni bumbiņas lidojuma ātruma rekordi. Lielvārdes vidusskolas 11.klases skolēns, Latvijas vīriešu Virslīgas komandas "Lielvārde" uzbrucējs Edgars Urtāns raidīja bumbiņu vārtos ar ātrumu 161 km/h. Otru labāko rezultātu uzrādīja Edgara klasesbiedrs (arī komandas biedrs) Artūrs Mudelis, raidot bumbiņu ar ātrumu 147 km/h.

Lielu atsaucību izrādīja mazāko klašu skolēni, kuri ar sajūsmu un apskaužamu aizrautību florbola laukumā cīnījās viens pret otru, kā arī izmēģināja savus spēkus, uzspēlējot kopā ar Latvijas izlases spēlētājiem un Zelta Zivtiņas varoņiem. "Skolā, sporta stundu laikā, mums skolotāja ļauj uzspēlēt florbolu, kad ir brīvāks brīdis. Dažreiz spēle tā aizrauj, ka grūti apstāties. Kad iesitu vārtus, jūtos ļoti labi, jo zinu, ka klasesbiedri ar mani lepojas un priecājās. Mēs reiz pat kādā no spēlēm skolā vinnējām 9.klases skolēnus, jo ļoti labi sanāca saspēle ar klasesbiedriem. Labprāt gribētu trenēties florbolā, ja pie mums notiku tādi treniņi, un zinu, ka skolas direktore atbalstītu komandas izveidošanu starpskolu sacensībām," savos iespaidos dalījās Sējas pamatskolas 4.klases skolnieks Mihails Borisovs.

Nākamais pusfināla posms notiks 16.aprīlī Rīgā, Arēnā Rīga.

Spēka metienu rezultāti trīs klašu vecuma grupās


4.-5.klase:
76 km/h Signe Vilhovite (Ikšķiles vidusskola, 5.a klase);
75 km/h Renāte Skaiskalne (Ādažu vidusskola, 5.b klase);
70 km/h Anna Katrīna Tērauda (Ādažu vidusskola, 5.b klase).

118 km/h Dāvis Bogdanovs (Ķeguma sākumskola, 5.klase);
111 km/h Kerijs Staškevičs (Ādažu vidusskola, 5.a klase);
102 km/h Reinis V. (Ikšķiles vidusskola. 5.b klase).

6.-8.klase:
92 km/h Paula Upeniece (Inčukalna pamatskola, 8.a klase);
91 km/h Dagnija Ivanova (Inčukalna pamatskola, 8.a klase);
83 km/h Agnese Mitriķe un Rebeka Kurmeistere (Rīga 64.vidusskola, 7.b klase).

135 km/h Gustavs Grigals (Rīga 64.vidusskola, 7.b klase);
131 km/h Elvis Zeltiņš (Mežciema pamatskola, 8.a klase);
129 km/h Olivers Lazdiņš (Ogres 1.vidusskola, 8.b klase).

10.-11.klase:
101 km/h Katrīna Kosmačeva (Zvejniekciema vidusskola, 11.klase);
84 km/h Linda Dobele un Sandra Šulca (Ikšķiles vidusskola, 11.klase);
82 km/h Ieva Andersona (Ogres 1.vidusskola, 11.a klase).

161 km/h Edgars Urtāns (Lielvārdes vidusskola, 11.b klase);
147 km/h Artūrs Mudelis (Lielvārdes vidusskola, 11.b klase);
141 km/h Edgars Birkenfelds (Ogres Valsts ģimnāzija, 10.d klase).


JUGLASCIEMS