Turpinās, iespējams, interesantākais florbola fināls pasaulē

14.04.2012

sclogo02.jpg

Šodien Vidzemes Olimpiskajā centrā, Valmierā, jau trešo reizi nūjas krustos Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas finālistes - "Lielvārde" un "Ķekava". Sērijā līdz vienas komandas četrām uzvarām rezultāts šobrīd ir neizšķirts – 1:1.

Florbola spēļu TV tiešraidi internetā nodrošinās portāls Sportacentrs.com.

 

Vīriešu Virslīga

Pulksten 19.00 "Ķekava" (5.) - "Lielvārde" (2.), sērijā 1:1 (Vidzemes Olimpiskajā centrā, Valmierā)

Abās regulārā turnīra spēlēs pārliecinoši uzvarēja lielvārdieši – 12:6 un 9:3. Arī pirmajā finālspēlē pārāki bija lielvārdieši, kuri pēdējā perioda sākumā guva trīs vārtus (divus no tiem – spēlējot skaitliskajā mazākumā), izvirzoties vadībā ar 10:4, bet visā mačā uzvarēja ar 12:5. Rezultatīvākais šajā spēlē bija "Lielvārdes" uzbrucējs Mihails Kostusevs, kuras kontā 4 (2+2), punkti, pa trim punktiem guva Jānis Jansons, Toms Akmeņlauks, Aivis Kusiņš un Mikus Valpēters, kurš tika atzīts par mača labāko spēlētāju lielvārdiešu rundās. "Ķekavas" sastāvā ar 3 (2+1) punktiem izcēlās komandas kapteinis Gunārs Klēģers, kuram arī tika labākā spēlētāja tituls. Finālsērijas otro maču "Lielvārde" uzsāka uz tā paša viļņa, ātri izvirzoties vadībā ar 2:0, bet otrās trešdaļas sākumā panākot jau 3:0. Tad savu cīnītāju raksturu parādīja ķekavieši – viņu vārtsargs Ivars Dišereits atlikušajā laikā neielaida nevienus vārtus, Toms Mežotnis un Gints Klēģers otrā perioda izskaņā rezultāta starpību samazināja līdz minimumam – 2:3, bet spēles izskaņā bija Mārtiņa Brigmaņa zvaigžņu stunda - viņš ne vien panāca izlīdzinājumu (3:3), bet arī guva "Ķekavai" uzvaras vārtus papildlaikā – 4:3. Labāko spēlētāju gods šajā mačā tika Brigmanim un lielvārdiešu vārtsargam Igoram Ivanovam.

Spēles tiešraide Sportacentrs.com (ŠEIT) un Sportacentrs.com TV (Lattelecom Interaktīvās TV 411.kanāls).

 

Pulksten 15.30 "Lekrings" (3.) - "Ulbroka/FS Masters" (8.), spēle par 3.vietu (Vidzemes Olimpiskajā centrā, Valmierā)

Šodien taps zināmi pirmie vīriešu Virslīgas medaļnieki – bronzas godalgu īpašniekus viena mača laikā noskaidros Cēsu "Lekrings" un "Ulbroka/FS Masters". Regulārā turnīra laikā abās savstarpējās spēlēs uzvarēja cēsnieki (6:5 un 7:5). Izslēgšanas spēlēs ulbrokieši vispirms tika galā ar "Latgranula/Līgatne" (3:2), pēc tam sensacionāli izslēdza čempioni - "RTU/Inspecta", bet pusfinālā ar 1:3 piekāpās "Ķekavai". "Lekrings" ceturtdaļfinālā pārliecinoši pārspēja Kocēnu "Rubeni", bet pusfinālā ar 2:3 bija spiesta atzīt "Lielvārdes" pārākumu.

Spēles tiešraide Sportacentrs.com (ŠEIT) un Sportacentrs.com TV (Lattelecom Interaktīvās TV 411.kanāls).

 

Sieviešu Virslīga

Pulksten 12.00 "Rubene" (1.) - "RSU/Runway" (2.), sērijā 0:2 (Vidzemes Olimpiskajā centrā, Valmierā)

Kocēnu "Rubenes" un Rīgas "RSU/Runway" finālsērijas pirmajā spēlē lielāko daļu laika vadībā atradās kocēnietes, bet mača pēdējo divu minūšu laikā viņu cerības uz labvēlīgu iznākumu izdzēsa Luīzes Biļinskas divi precīzi raidījumi – 4:3. Biļinska turpināja būt rezultatīva arī otrajā spēlē, kuras sākumā izvirzīja "RSU/Runway" vadībā ar 3:0. Visā mačā studentes uzvarēja ar 7:2, sērija līdz vienas komandas četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 2:0.

Spēles tiešraide Sportacentrs.com (ŠEIT) un Sportacentrs.com TV (Lattelecom Interaktīvās TV 411.kanāls).

JUGLASCIEMS