Pusfinālā "Lielvārdei/FatPipe" norvēģu pārbaudījums

08.10.2016

lielvarde_kopa.jpg

Vācijas pilsētā Veisenfelsā notiekošais EuroFloorball kausa izcīņas turnīrs nonācis izslēgšanas spēļu fāzē. Latvijas čempionvienībai "Lielvārde/FatPipe", kas kļuva par savas apakšgrupas uzvarētāju, šodien pulksten 12.45 (pēc Latvijas laika) pusfinālā pretī stāsies viena no spēcīgākajām Norvēģijas komandām "Tunet IBK".

 

"Lielvārde/FatPipe" turnīru sāka ar smagi nākušu uzvaru pār Vācijas čempionvienību "UHC Sparkasse Weissenfels" (4:3), kas pierādīja, ka arī ir viena no pretendentēm uz galveno trofeju. Vācieši, kuri pirmajā mačā ar 6:5 pārspēja Krievijas "FBC Spartak Moscow", arī iekļuva pusfinālā, kur šodien tiksies ar Igaunijas klubu "SK Link/Saku". Lielvārdieši ar krieviem tikās vakar un guva pārliecinošu panākumu ar 7:2, izslēdzot viņus no kausa pretendentu saraksta.

 

Norvēģu "Tunet IBK" jau pirms turnīra tika izskatīta par vienu no galvenajām favorītēm, bet pirmajā mačā tā ļoti negaidīti paklupa mačā ar igauņiem - 6:9. Nākamajā dienā, tiekoties ar otru Vācijas klubu "TV Lilienthal", norvēģi savus pretiniekus sagrāva ar 14:3, pārliecinoši kvalificējoties pusfinālam. Starp citu, vakar vakarā daudz netrūka, lai "Tunet IBK" kļūtu par savas apakšgrupas uzvarētāju, jo "SK Link/Saku" spēles vidū vēl zaudēja "TV Lilienthal" ar 1:5, sākot pretendēt uz otro vietu grupā. Galarezultātā igauņi tomēr svinēja uzvaru pēcspēles metienos ar 6:5, tāpēc šodien otrā pusfināla pārī spēkosies ar "UHC Sparkasse Weissenfels".

 

Pēc apakšgrupas spēlēm ceturtais rezultatīvākais turnīrā ar pieciem vārtu guvumiem ir Lielvārdes komandas spēlējošais treneris Atis Blinds. Otrais labākais no mūsējiem ar trim piespēlēm ir Mikus Valpēters. Rezultatīvāko spēlētāju sarakstā otro vietu ar 7 (3:4) punktiem ieņem Ole Mossins Olesens, bet nākamais ir viņa komandas biedrs Ole Martins Skaus Jansons. Vārtsargu konkurencē labākais šobrīd ir lielvārdietis Jānis Bramanis ar 88.88% atvairītu metienu, bet viņa amata brālim Jānim Salcevičam trešais labākais rādītājs - 83.33%. Labākais no norvēģiem ir Kristofers Ostergrens ar 77.55% atvairītu metienu.

 

"Lielvārde/FatPipe" spēlējošais treneris Atis Blinds uzteica savu komandu par mačā pret "FBC Spartak Moscow" nodemonstrēto sniegumu. Ir acīmredzami, ka lielvārdieši Veisenfelsā iejūtas arvien labāk - spēles kvalitāte uzlabojas, jācer, ka šī tendence turpināsies arī pusfinālā. Tomēr ir viela pārdomām - bija pārāk daudz neizmantotu vārtu gūšanas izdevību, lieka un sarežģīta saspēle. Kad florbolisti sāka spēlēt vienkāršāk, vairāk metot pa vārtiem, sekoja pozitīvs rezultāts un pārliecinoša uzvara.

 

Runājot par šīsdienas maču, treneris atzina, ka norvēģi ir labāki par lielvārdiešiem tehniskā izpildījuma ziņā - bumbiņas pieturēšanā, piespēļu kvalitātē un arī metienu izpildīšanā. "Tunet IBK" izteikti spēcīgāka ir pirmā maiņa, kurā spēlē četri Norvēģijas vīriešu izlases florbolisti. A.Blinds pieļauj, ka Norvēģijas komanda šodien izmantos tikai divas maiņas, kamēr lielvārdieši turpinās cīnīties trijos pieciniekos. Izpētot norvēģu spēli, lielvārdiešu treneris secinājis, ka viņu aizsardzības līnijā ir arī kļūdas, kuras būs jāmēģina izmantot. Lielvārdes komanda spēlēšot vēl pāris metrus zemāk, nekā iepriekšējos mačos - no aizsardzības un cerībā uz pretuzbrukumiem. Ja mūsējie spēs visas 60 minūtes nocīnīties disciplinēti, uzvarai nevajadzētu izpalikt. "Lielvārdes/FatPipe" vārtu drošība šodien tiks uzticēta Jānim Salcevičam, maiņu virknējumos tikai viena izmaiņa - pirmajā pieciniekā centra uzbrucēja pozīcijā spēlēs Aivis Kusiņš, kurš iepriekš bija trešā piecinieka aizsargs.

 

"Lielvārde/FatPipe" maiņu virknējumi spēlē pret "Tunet IBK"

1.maiņa: Kārlis Vitkovskis (U) - Aivis Kusiņš (U) - Gints Klēģers (U), Ervīns Torsters (A) - Toms Mežotnis (A);

2.maiņa: Toms Akmeņlauks (U) - Atis Blinds (U) - Mikus Valpēters (U), Kaspars Mudelis (A) - Artūrs Skadiņš (A);

3.maiņa: Antons Žuks (U) - Kristers Puķītis (A) - Sandis Mihailovskis (U), Sandris Virsnītis (A) - Ralfs Jonikāns (A).

Vārtos: Jānis Salcevičs.

Rezervē: Niks Blumfelds, Mariss Giņko, Edgars Gailītis, Jānis Bramanis.

 

Spēli interneta TV tiešraidē skatīt: ŠEIT

JUGLASCIEMS