"Rubene" izcīna Apvienotās līgas zeltu

10.03.2024

rubenelatestsie.png

Par Latvijas un Igaunijas sieviešu līgas čempionēm kļuvušas Kocēnu "Rubenes" florbolistes, kas šovakar Tallinā spraigi cīnījās ar Rīgas "NND/RJTC". Kocēnietes vadībā izvirzījās tikai 54. minūtē un šo minimālo pārsvaru nosargāja līdz pat finālsvilpei – 5:4. Uzvaras vārtu guvums Paulas Egles kontā. Rīdziniecēm sudrabs un vicečempioņu tituls.

 

Finālmačā nūjas krustoja divas Latvijas komandas – Rīgas "NND/RJTC" un Kocēnu "Rubene". Mača rezultāts tika atklāts 7. minūtē, kad precīzi meta Elīna Dīce, vadībā ar 1:0 izvirzot rīdzinieces. Pirmajā periodā tas bija vienīgais fiksētais vārtu guvums. 26. minūtē ar vārtu guvumu atbildēja kocēnietes Emīlijas Salacietes personā – 1:1. Pēc otrās trešdaļas vadībā ar 2:1 atradās Rīgas komanda, jo golu bija iemetusi arī Anna Mūrniece. 43. minūtē rezultāts atkal kļuva neizšķirts (2:2), vārtu guvums Elīnas Sirmās kontā. Trešās trešdaļas vidū vadībā ar 4:3 atradās rīdzinieces, kuru labā pa golam bija iemetušas Marta Reke un Viktorija Kovaļova. Kocēnu komandas vārtu guvums Danutas Tinkuses kontā. 52. minūtē savus otros vārtus šajā mačā guva Salaciete, kas izmantoja kocēniešu skaitlisko vairākumu (4:4). 54. minūtē Salacietes piespēli vārtu guvumā pārvērta Paula Egle. Kā vēlāk izrādījās, tas Kocēnu "Rubenei" šajā mačā bija izšķirošais vārtu guvums – 5:4.

 

Labākās spēlētājas balvu uzvarētāju rindās saņēma Marta Drille, kura šoreiz gan pie rezultativitātes punktiem netika. Rezultatīvākā ar 3 (2+1) punktiem bija Emīlija Salaciete, bet 2 (1+1) punkti izšķirošo vārtu autorei Paulai Eglei. Rīgas komandas labā pa 2 (1+1) punktiem sakrāja Marta Reke, Viktorija Kovaļova un Elīna Dīce, kura saņēma labākās spēlētājas balvu.

JUGLASCIEMS