Apvienotās līgas bronzu izcīna "Sparta Tallinn"

10.03.2024

sparta.jpg

Par Latvijas un Igaunijas sieviešu florbola līgas bronzas medaļniecēm kļuvušas Tallinas florbolistes. Šodien Igaunijas galvaspilsētā spēlē par 3. vietu "Sparta Tallinn" ar 11:5 pieveica komandu "Ķekava". Pieminēšanas vērts ir ķekavietes Annijas Dārtas Dankfeldes sniegums – viņa guva visus piecus savas komandas vārtus. Tieši tik pat daudz vārtu uzvarētāju labā iemeta Sirli Nellisa.

 

Spēlē starp "Sparta Tallinn" un FK "Ķekava" jau no paša sākuma uzbrukumā daudz veiksmīgāk darbojās tallinietes, kas pirmā perioda laikā izvirzījās vadībā ar 4:0. 27. minūtē, kad rezultāts jau bija 5:0, ķekavietēm radās iespēja izpildīt soda metienu, bet Annijai Dārtai Dankfeldei neizdevās pārspēt pretinieču vārtsardzi (0:5). Tomēr tieši pēc minūtes tieši Dankfelde guva pirmos Ķekavas komandas vārtus – 1:5. Pēc otrās trešdaļas latvietes atradās iedzinējās ar 3:6, bet visā spēlē "Sparta Tallinn" uzvarēja ar 11:5.

 

Līdz ar to Igaunijas klubs "Sparta Tallinn" ieguva Apvienotās sieviešu florbola līgas bronzas godalgas, bet ķekavietēm nākas samierināties ar 4. vietu. Labākās spēlētājas balvu uzvarētāju rindās saņēma Sirli Nellisa, kura ar pieciem vārtu guvumiem bija rezultatīvākā. Pieci goli arī Annijai Dārtai Dankfeldei, kura tieši tāpat tika atzīta par labāko spēlētāju. Trijos viņas vārtu guvumos asistēja Ulrika Skakovska, bet divos – Ieva Bušmane.

JUGLASCIEMS