Septīto vietu izcīna Nīderlande

03.02.2024

nedliech.jpg

Šodien Liepājas Olimpiskajā centrā notiekošajā 2024. gada pasaules čempionāta florbolā vīriešiem kvalifikācijas turnīrā tiek aizvadītas spēles par vietām un atlikušajām divām ceļazīmēm uz Malmi. Agrajā rīta spēlē par septīto vietu cīnījās līdz šim bez uzvarām spēlējošās Lihtenšteinas un Nīderlandes valstsvienības. Saspringtā cīņā ar rezultātu 6:2 pārāki bija nīderlandieši, kuri pārtrauca deviņu zaudējumu sēriju oficiālās starptautiskās spēlēs.

 

Nīderlandes izlasi jau mača pirmajās minūtēs vadībā izvirzīja Jespers Sangens. Šo minimālo pārsvaru uz rezultāta tablo oranžie saglabāja līdz pat spēles vidusdaļai, kad spēlējot skaitliskajā vairākumā līdzsvaru atjaunoja lihtenšteiniešu uzbrukuma līderis Remo Tišhauzers. Liels pārsvars metienos pa vārtiem bija nīderlandiešiem, kuri nespēja izmantot arī divus skaitliskos vairākumus. Izšķirošajā trešdaļā Nīderlandei izdevās uzlabot savu momentu realizāciju un panākt divu vārtu pārsvaru. Jau periodā devītajā sekundē vēlreiz precīzs bija komandas kapteinis Sangens, bet handikapu divkāršoja Stjīns Hofste. Intrigu cīņā atjaunoja Simona Federa precīzais metiens, kas 51. minūtē rezultāta starpību atkal samazināja līdz minimumam (2:3). Atlikušajā laikā iedzinējos esošā Lihtenšteina bija spiesta aizvien vairāk riskēt. Pretinieki to prasmīgi izmantoja, gūstot vēl trīs vārtus un bez liela riska novedot spēli līdz laimīgai uzvarai.

 

Par turnīra vērtīgāko spēlētāju Nīderlandes izlasē tika atzīts Džimijs Pīters, bet Lihtenšteinas valstsvienībā šo godu izpelnījās Remo Tišhauzers.


JUGLASCIEMS