Punktu čempionātam liksim ar cīņu pret slovākiem

29.04.2023

940a3677.jpg

Dānijas pilsētā Frederikshavnā notiekošais pasaules čempionātā junioriem florbolā noslēgsies trīt, bet Latvijas izlase savu pēdējo spēli aizvadīs jau šodien pulksten 11.00 (pēc Latvijas laika), mačā pret slovākiem aizstāvot savu jau iesildīto augsto 5. vietu.

 

Jau ne pirmo reizi Latvijas vīriešu U19 izlase uz pasaules čempionātiem dodas, lai no Top-4 (Čehija, Somija, Zviedrija, Šveice) izstumtu kādu no varenajiem. Tāds mērķis latviešiem bija arī šajā čempionātā, bet jau atkal nedaudz pietrūka. Apakšgrupas turnīrā Latvijas junioru izlase ļoti sīvā cīņā tikai ar vienu vārtu starpību atzina vicečempionu somu pārākumu – 2:3. Līdz spēles vidum mūsējie atradās vadībā ar 1:0, bet pēdējās desmit minūtēs darīja visu, lai izglābtu vismaz punktu. Varēja redzēt, ka somi nebija gaidījuši tik sīvu cīņu, tomēr uzvaru svinēja tieši viņi. Latvijas izlases labā vārtus guva Toms Ķeirāns un Endijs Umberts Barruss, bet labākā spēlētāja balvu saņēma vienas rezultatīvas piespēles autors Markuss Dumpis. Mačs ar apakšgrupas pastarīšiem poliem mūsējiem izvērtās kā salīdzinoši viegla pastaiga, kurā pretinieki tika sakauti ar 13:1. Ar "hat-trick" izcēlās Kārlis Stukāns, pa trim rezultativitātes punktiem arī Ralfam Polim, Markusam Dumpim un Tomam Ķeirānam, kā arī Ernestam Ronim, kurš saņēma labākā spēlētāja balvu. 2 (1+1) punktus sakrāja Gustavs Griezītis. Pirms vakardienas spēles pret pasaules čempioniem čehiem mūsu puišiem vēl bija izredzes kvalificēties pusfinālam. Lai to izdarītu, vajadzēja tikai uzvaru. Diemžēl, bet to izcīnīt neizdevās, lai gan pirmie vadībā ar 1:0 izvirzījās tieši latvieši. Galarezultātā tika piedzīvots zaudējums ar 2:4, kas mūsējiem grupā ļāva ieņemt tikai 3. vietu, liekot jau kārtējo reizi pasaules čempionātu noslēgt ar spēli par 5. vietu. Vārtus guva Edijs Šenbergs un Gustavs Griezītis, kurš saņēma labākā spēlētāja balvu.

 

A grupas turnīra tabula

V.

Komanda

S.

U.

N.

Z.

Vārtu att.

P.

1.

Čehija

3

3

0

0

27:9

6

2.

Somija

3

2

0

1

26:9

4

3.

Latvija

3

1

0

2

17:8

2

4.

Polija

3

0

0

3

3:49

0

 

Mūsu junioru pretinieki slovāki pasaules čempionāta ievadā ar 2:19 kapitulēja mačā pret titulētajiem zviedriem. Pēc tam bija spēle pret vāciešiem, kas noslēdzās neizšķirti (6:6), bet vakar Slovākijas izlase ar 2:9 atzina šveiciešu pārākumu. 3. vietu grupā slovākiem nodrošināja tas, ka viņi bija guvuši vairāk vārtu nekā vācieši, jo iemesto un ielaisto vārtu starpība bija identiska – pa -24.

 

Latvijas izlases maiņas spēlē pret Slovākijas valstsvienību

1. maiņa: Polis (U) – Ķeirāns (U) – Šenbergs (U); Griezītis (A) – Riba (A).

2. maiņa: Barruss (U) - Beķeris (U) – Ronis (U); Sillanpē (A) – Dumpis (A).

3. maiņa: Gremze (U) – Orlovs (U) – Jančevskis (U); Stukāns (A) – Araks (A).

Vārtos: Siliņš.

Rezervē: Zanders, Trofimenko, Berkolts, Melgailis.

JUGLASCIEMS