Par labu cīņu punktus nedod. Juniori piekāpjas pasaules čempioniem

28.04.2023

940a3700.jpg

Šodien Dānijas pilsētā Frederikshavnā tiek aizvadītas pasaules čempionāta junioriem pēdējās apakšgrupu spēles. Latvijas vīriešu U19 izlase spēkojās ar pasaules čempioniem čehiem. Uzvara mūsu puišiem ļautu kvalificēties pusfinālam, tomēr ļoti līdzvērtīgā cīņā tika zaudēts ar 2:4, vārtus guva Edijs Šenbergs un Gustavs Griezītis, kurš saņēma labākā spēlētāja balvu.

 

Latvieši, kas pasaules vicečempioniem somiem bija piekāpušies ar tikai vienu vārtu starpību (2:3), pirms šīsdienas mača saglabāja izredzes beidzot kvalificēties pusfinālam. Lai to izdarītu, šodienas pretinieki bija jāuzvar ar vismaz vienu vārtu starpību. Ja izdotos būt pārākiem ar diviem un vairāk vārtiem, Latvijas florbolisti kļūtu par grupas uzvarētājiem. Tomēr jāatceras, ka pretī mūsējiem stājās pašreizējie pasaules čempioni čehi.

 

Pirmajā periodā, lai arī pretiniekiem bija zināms pārsvars, rezultāts tā arī nemainījās – 0:0. Toties 29. minūtē skaļi varēja gavilēt Latvijas izlases līdzjutēji, jo šīsdienas jubilārs Edijs Šenbergs ar precīzu metienu vadībā izvirzīja mūsu juniorus. Tiesa, pretiniekiem vajadzēja tikai nepilnu minūti, lai atjaunotu neizšķirtu (1:1), Toties otrās trešdaļas, pateicoties patālam metienam un rikošetam, vadībā ar 2:1 jau izvirzījās pasaules čempioni. Pēdējās trešdaļas sākumā viņiem vajadzēja tikai septiņas sekundes, lai panāktu 3:1, bet 49. minūtē mūsējie nonāca iedzinējos ar 1:4. Gandrīz sešas spēles pēdējās minūtes mūsu juniori mainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Vienus vārtus atgūt izdevās, 60. minūtē to izdarīja kapteinis Gustavs Griezītis. Tomēr galarezultātā mūsējiem sāpīgs zaudējums ar 2:4.


JUGLASCIEMS