Par Liepājas čempioni florbolā kļūst "EX Leģions"

27.04.2023

champ.jpg

Aizvadītajās brīvdienās Liepājas čempionāta florbolā finālposmā par jauno turnīra uzvarētāju tika kronēti komanda "EX Leģions", kas finālā apspēlēja "Dunalku". Tikmēr bronzas duelī vien pēcspēles metienos uzvaru izrāva "Liepājas Karaļi".

 

Liepājas čempionāta florbolā sezona tika atklāta jau oktobrī, bet ar aizraujošu finālposmu noslēdzās sestdienā. Čempionāta pēdējā dienā tika noskaidroti jaunie čempioni, bronzas medaļu īpašnieki, turnīra piektā spēcīgākā komanda, kā arī pasniegtas balvas komandu vērtīgākajiem spēlētājiem un nosaukta čempionāta simboliskā izlase.

 

"EX Leģions" pārliecinoša arī pēdējā cīņā, kļūstot par jauno čempioni

 

Fināldienas noslēgumā, protams, čempionāta galvenā cīņa bija par uzvarētāju kausu. Pirmajā finālposmā "EX Leģions" ar 3:1 pieveica "Dunalku" un uz noslēdzošo spēli ieradās ar mērķi to atkārtot arī otrajā cīņā. Tikmēr Dunalkas florbolistiem vienīgā iespēja turpināt cīņu par zelta medaļām bija izcīnīt uzvaru, panākot izlīdzinājumu divu spēļu rezultātā.

 

Lielā fināla ievadā ātri vien A. Brucis atklāja rezultātu par labu Leģiona florbolistiem. Drīz pēc tam neveiksmīgs rikošets "Dunalkas" vārtu priekšā rezultējās ar 2:0 vadību. Pēc nelabvēlīgā sākuma dunalcnieki sasparojās un pamazām mainīja spēles gaitu par labu sev. Mača 10. minūtē K. Skroderēns atklāja savas komandas rēķinu, bet tikai trīs minūtes pirms puslaika pārtraukuma K. Kropštāls jau panāca izlīdzinājumu 2:2.

 

Sākoties otrajam 20 minūšu nogrieznim, cerības uz uzvaru saglabāja abas komandas, tāpēc sanākušie skatītāji ar lielu aizrautību sekoja notikumiem laukumā. Otrā perioda vidū par spēles galveno varoni kļuva "EX Leģions" uzbrucējs K. Kalns, kurš nepilnu četru minūšu laikā divreiz pārspēja oponentu vārtsargu, izvirzot savu vienību vadībā ar 4:2. Pamatlaika izskaņā "Dunalka" nepadevās un vairākkārt nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču punktu spēlei pielika N. Lazdāns (5:2), ļaujot "EX Leģions" gavilēs lēkt laukumā un svinēt godam nopelnītās zelta medaļas.

 

Liepājas čempionāta florbolā finālspēles dalībniekus apbalvoja Liepājas valstspilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Salvis Roga. Vispirms balvas tika pasniegtas komandu sezonas vērtīgākajiem spēlētājiem. Sudraba medaļniekiem pie šī novērtējuma tika uzbrucējs Dans Hūns, bet čempioniem - Nauris Lazdāns.

 

"Dunalka" aizvadījusi lielisku sezonu, sagādājot ne vienu vien pārsteigumu, pēc finālspēles saņēma Liepājas čempionāta florbolā sudraba medaļas un 2. vietas kausu. Tikmēr čempionāta noslēdzošās spēles un visa turnīra uzvarētājas "EX Leģions" florbolisti tika apbalvoti ar zelta medaļām, čempionāta 1. vietas ieguvēju kausu, kā arī savās rokās līdz nākamajai sezonai saņēma ceļojošo "Viesuļa" trofeju.

 

"Priekule/Sērdieņi" un "Liepājas Karaļi" sarūpē florbola saldo ēdienu

 

Bronzas duelī sestdien tika aizvadīts jau otrais savstarpējais mačs. Pirmajā spēlē ar 3:1 pārāka bija "Liepājas Karaļi". Lai turpinātu cīņu par bronzas godalgām, atbildes spēlē komandai "Priekule/Sērdieņi" bija nepieciešama uzvara jau spēles pamatlaikā. Otro nūju krustošanu komandas iesāka pacietīgi un piesardzīgi. Līdz pat 16. minūtei abas vienības klusēja, taču tad divus vārtus īsā laikā guva Karaļi, piesakoties uz bronzas godalgām. Vien astoņas sekundes pirms puslaika sirēnas pretinieku vārtus atslēdza I. Alutis, samazinot starpību līdz minimumam (1:2).

 

Otrais puslaiks iesākās nervozi, jo abas komandas apzinājās, ka nākamie vārti var kļūt par bronzas sērijas izšķirošajiem. Par cīņas pagrieziena punktu kļuva E. Amzeļa noraidījums, kas nepilnas četras minūtes pirms pamatlaika beigām atstāja "Liepājas Karaļus" mazākumā. Vien desmit sekunžu laikā Priekules kapteinis V. Bārtnieks realizēja viena vīra pārsvaru, panākot izlīdzinājumu 2:2. Gūtie vārti vēl vairāk iedvesmoja "Priekule/Sērdieņi" varoņdarbiem un drīz vien I. Alutis panāca tik ļoti vajadzīgo vadību 3:2. Pēdējā minūtē liepājnieki nomainīja vārtu vīru pret vēl vienu laukuma spēlētāju, taču ar rezultativitāti izcelties neizdevās.

 

Tā kā komandas uzvaras divos mačos dalīja uz pusēm, sekoja piecu minūšu papildlaiks līdz pirmajiem vārtiem. Pagarinājumā komandas izveidoja atsevišķas bīstamas epizodes, tomēr līdz vārtu guvumam to novest nespēja, tāpēc medaļu liktenis tika izšķirts pēcspēles metienu sērijā. Zālē valdīja nokaitēta gaisotne, jo ikviens klātesošais saprata, ka viena kļūda var izšķirt medaļu likteni. Pēc piecām metienu sērijām rezultāts "bullīšos" bija 2:2 un komandas turpināja spraigo spēkošanos līdz pirmajai kļūdai. Izšķirošo pēcspēles metienu realizēja "Liepājas Karaļu" pieredzējušais uzbrucējs Jānis Aigars, bet vārtos prasmīgi darbojās Sandis Blinds, tādējādi kaldinot bronzas godalgas.

 

Čempionāta bronzas medaļas un kausu par 3. vietu "Liepājas Karaļi" komandai pasniedza Florbola kluba "Kurši" valdes priekšsēdētājs Egils Sveilis. Apbalvošanas ceremonijā tika paziņoti komandu vērtīgākie spēlētāji. "Priekule/Sērdieņi" komandā piemiņas balvu saņēma uzbrucējs Ralfs Grīnbergs, "Liepājas Karaļi" rindās vērtīgākā spēlētāja balva aizsargam Klāvam Matukam. Tāpat šajā brīdī sezonas vērtīgākā spēlētāja balva tika pasniegta čempionāta 7. vietas ieguvējkomandas "Kuršu vecāki" vārtsargam Uldim Blumbergam.

 

"FK Kurši FSS" pārliecinoši izcīna 5. vietu

 

Fināldienu ar spēli par 5. vietu atklāja komandu "FK Kurši FSS" un "Durbes" spēkošanās. Cīņas pirmās minūtes iesākās līdzīgi, bet kā pirmie vārtu rēķinu atklāja durbenieki. Pēc zaudētajiem vārtiem pamatīgi sasparojās Florbola sporta skolas vienība, kas nepilnu septiņu minūšu laikā guva piecus bezatbildes vārtus. Puslaika izskaņā abas komandas pa reizei apmainījās ar rezultatīviem metieniem, dodoties pārtraukumā ar rezultātu 6:2. Spēles turpinājumā vēl vairāk izpaudās liepājnieku pārākumus un viņi savai gūto vārtu ailītei pievienoja deviņus precīzus metienus, svinot uzvaru visā mačā ar 15:5.

 

Pēc spēles tika pasniegti apbalvojumi abu komandu sezonas vērtīgākajiem spēlētājiem. Uzvarētāju rindās par vērtīgāko tika atzīts aizsargs Gints Finks, savukārt "Durbes" komandā uzbrucējs Emīls Ronis.

 

TURNĪRA SIMBOLISKĀ IZLASE

 

Labākais vārtsargs - Dāvis Straupenieks (Priekule/Sērdieņi)
Labākais aizsargs - Lūkass Senius (Dunalka)
Labākais uzbrucējs - Andrejs Jakušins (EX Leģons)
Rezultatīvākais spēlētājs - Nauris Lazdāns (EX Leģions)

 

Liepājas čempionātu florbolā ar Liepājas valstspilsētas atbalstu organizē Biedrība "Florbola klubs "Kurši"".

 

Čempionāta organizatoru vārdā sakām lielu paldies komandām, spēlētājiem, līdzjutējiem un turnīra atbalstītājiem par 2022./2023. gada sezonu! Uz tikšanos jau atkal rudenī!

 

Informāciju sagatavoja: Normunds Krūmiņš,

Liepājas čempionāta florbolā organizators


JUGLASCIEMS