Juniori "iedzen" respektu somiem, līdz sensācijai nedaudz pietrūkst

26.04.2023

940a2507.jpg

Dānijas pilsētā Frederikshavnā notiekošo pasaules čempionātu florbolā junioriem ar lielisku cīņu sākusi Latvijas izlase, kas, mērojoties spēkiem ar pašreizējiem pasaules vicečempioniem somiem, piekāpās ar tikai vienu vārtu starpību – 2:3. Vārtus mūsu komandas labā guva Toms Ķeirāns un Endijs Umberts Barruss, bet labākā spēlētāja balvu saņēma Markuss Dumpis, kura kontā viena rezultatīva piespēle.

 

Par šīs spēles favorītiem noteikti bija jāuzskata Somijas juniori. Jāpiebilst, ka līdz šim oficiālajās spēlēs pret ziemeļniekiem Latvijas jaunajiem florbolistiem panākumu nebija bijis. Iepriekšējā pasaules čempionātā, kad 2021. gada augustā notika Čehijas pilsētā Brno, Latvijas izlase somiem kapitulēja ar 4:14.

 

Arī šīsdienas mačā somi uzreiz uzņēmās iniciatīvu, bet Latvijas izlase darbojās ļoti pārdomāti, arī iespēju robežās centās kontrolēt bumbiņu, kā arī cerēja uz veiksmi pretuzbrukumos. Latvieši vairākas reizes likvidēja bīstamus momentus pie saviem vārtiem, bet 13. minūtē bija neveiksmīga tieši pretiniekiem, jo mūsu izlases kapteiņa Gustava Griezīša piespēli vārtu guvumā pārvērta Toms Ķeirāns – 1:0. Arī pēc pirmā perioda uz tablo bija tieši šāds rezultāts, turklāt jāatzīst, ka mūsējiem vēl bija pāris labas vārtu gūšanas iespējas, kas gan palika neizmantotas.

 

Otrajā trešdaļā somi vēl vairāk aktivizējās un spēles vidū guva divus vārtus, izvirzoties vadībā ar 2:1. 49. minūtē pretinieki jau panāca 3:1, bet tāds pavērsiens mūsējo cīņassparu nenoslāpēja. Jau pēc 20 sekundēm iemesls gavilēm bija latviešiem, jo pēc Markusa Dumpja piespēles ar vārtu guvumu izcēlās Endijs Umberts Barruss, rezultāta starpību samazinot līdz minimuma. Spēles pēdējās minūtēs mūsu juniori tiešām cīnījās par kaut vienu punktu turnīra tabulā. Vārtsargs tika mainīts pret sesto laukuma spēlētāju, bet šoreiz tas panākumus nedeva – rezultāts nemainījās. Skanot finālsvilpei, somi tiešām varēja priecāties par smagi nākušu uzvaru, bet latviešiem lai arī cerīgs, tomēr zaudējums – 2:3.


JUGLASCIEMS