Linda Līce: "Vasarā ir jāiegulda pamatīgs darbs fiziskās bāzes uztrenēšanā"

23.03.2023

linda_lice_2021.jpg

Galvenās treneres Lindas Līces vadītā Latvijas sieviešu U19 izlase uzsākusi gatavošanos vienpadsmitajam pasaules junioru čempionātam, kas notiks 2024. gada pavasarī. Pirmo treniņnometni valstsvienības kandidātes aizvadīja 14. un 15. martā Kocēnos.

 

Pēc izlases pirmās kopā sanākšanas pārdomās par paveikto un turpmākajiem gatavošanās plāniem dalījās komandas galvenā trenere Linda Līce:

 

- Esam uzsākuši gatavošanos 2024. gada U19 pasaules čempionātam, kurā spēlēsim augstākajā divīzijā, kopā ar visām spēcīgākajām pasaules florbola izlasēm. Līdz ar to, vēlamies sākt sagatavoties laicīgi, lai varam parādīt pēc iespējas labāku sniegumu un būt gatavas tā līmeņa florbolam.

 

- Kopumā gatavošanos varētu iedalīt divos lielos posmos. Pirmais no tiem ir 2023. gada vasara, kuras laikā lielu uzsvaru liksim uz fiziskās sagatavotības trenēšanu. Spēlētājām nākošajā vienas dienas nometnē, kas paredzēta maija beigās, tiks iedota individuālā programma fiziskās izturības uzlabošanai, kas būs jāpilda vasarā un kuras rezultātus testēsim. Tāpat vasaras beigās plānojam piedalīties arī "Latvian Open" turnīrā. Rudenī, visticamāk, daļa meiteņu būs iesaistītas arī sieviešu izlasē, kas gatavosies pasaules čempionāta finālturnīram, tad galvenais fokuss būs uz sieviešu izlases startu Singapūrā. Savukārt, 2024. gada galvenā prioritāte būs komandas sastāva atlase, konkrētu sadarbību un maiņu veidošana. Tad noteikti plānojam aizvadīt arī vairākas pārbaudes spēles.

 

- 2023. gada vasarā ir jāiegulda pamatīgs "melnais" darbs fiziskās bāzes uztrenēšanā, lai varam spēlēt daudz augstākā tempā un būt gatavas tam, kāds tas būs augstākās divīzijas čempionātā. 2024. gada sākumā detalizētāk pievērsīsimies komandas sadarbībām.

 

- Uz pirmo nometni Kocēnos, kas norisinājās skolēnu pavasara brīvlaikā, tika uzaicinātas 37 florbolistes, no kurām astoņām jau ir piedalījušās iepriekšējā pasaules čempionātā. Lielai daļai kandidāšu jau ir iekrāta arī sieviešu virslīgas pieredze. Šajā sasaukumā visvairāk ir 2007. gadā dzimušo spēlētāju - 12.

 

- Pirmās nometnes mērķis bija iepazīties ar spēlētājām, pārbaudīt viņu pašreizējo sagatavotību, kā arī iepazīstināt ar mūsu, izlases treneru, redzējumu un prasībām. Divu dienu nometnes laikā tika veikti fiziskās sagatavotības testi, notika 3 pret 3 turnīrs, teorētiskās nodarbības par dažādām sagatavotībām florbolā un arī par florbola fizisko īpašību trenēšanu. Noslēgumā aizvadījām arī dažādu komandu sporta spēļu turnīru.

 

- Nometne tika aizvadīta intensīvā, darbīgā un pozitīvā gaisotnē. Jāuzteic meiteņu azarts, atsaucība un vēlme darboties, tāpat arī biju patīkami pārsteigta par spēcīgajiem florbola metieniem treniņu vingrinājumu laikā. Noteikti jāpiestrādā, lai arī spēlēs vairāk tiktu pozīcijās, no kurām varam šos metienus likt lietā.

 

- Nākamā junioru izlases tikšanās reize ir plānota 20. vai 21. maijā. Uz to kandidātēm būs sagatavots plāns individuālajiem fiziskās sagatavotības treniņiem vasarā.

 

SF
JUGLASCIEMS