Ulbrokā jau atkal bullīši - šoreiz uzvar "FS Masters/Ulbroka"

19.02.2023

fsm20227.jpeg

Par ELVI florbola līgas vīriešiem visaizraujošāko ceturtdaļfināla sēriju sola izvērsties duelis starp komandām "FS Masters/Ulbroka" un "Talsu NSS/Krauzers". Ja vakar Ulbrokas sporta kompleksā tikai pēcspēles metienos ar 5:4 uzvarēja talsenieki, tad šovakar un arī bullīšos ulbrocieši spēja revanšēties ar tieši tādu pašu rezultātu – 5:4. Izšķirošais vārtu guvums Matīsa Kristiāna Morozova kontā. Rezultāts sērijā – 1:1.

 

Vakar, kad "FS Masters/Ulbroka" un "Talsu NSS/Krauzers" Ulbrokas sporta kompleksā krustoja nūjas sērijas pirmajā mačā, pamatlaika galotnē atspēlēties nācās talseniekiem. Viņi to veiksmīgi izdarīja, atjaunojot neizšķirtu rezultātu – 4:4. Pagarinājuma desmit minūtēs abu komandu aizsardzība darbojās nevainojami, bet pēcspēles metienu sērijā stiprāki nervi izrādījās Talsu florbolistiem. Izšķirošo bullīti realizēja "Talsu NSS/Krauzers" spēlējošais treneris Artis Raitums, nodrošinot savai komandai uzvaru ar 5:4 un vadību sērijā ar 1:0. Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma vārtsargs Sandijs Gabriels Siliņš, kurš spēles laikā atvairīja 30 no 34 pretinieku metieniem.

 

Šīsdienas spēles rezultātu 8. minūtē atklāja laukuma saimnieki Edžus Ceriņa personā – 1:0. Kā vēlāk izrādījās, tie šajā spēles nogrieznī bija vienīgie gūtie vārti. Otrajā trešdaļā iniciatīvu savās rokās pārņēma Talsu komanda, gūstot trīs vārtus pēc kārtas – 3:1. Ar iemestiem goliem izcēlās Artis Raitums, Dilans Kronentāls un Mariss Bergmanis. 51. minūtē talsenieks Armands Budreika panāca jau 4:1. Tas gan nesalauza ulbrociešu cīņassparu. Atlikušajā laikā trīs vārtus pēc kārtas guva jau viņi, atjaunojot neizšķirtu rezultātu (4:4). Vienu golu iemeta Matīss Kristiāns Morozovs, bet divus – Tomass Kristofers Birstiņš. Pagarinājums jau atkal pagāja bez vārtu guvumiem, bet pēcspēles metienos šoreiz veiksmīgāki bija Ulbrokas florbolisti. Kamēr Talsu komandas rindās ar izmantotām iespējām izcēlās tikai Ralfs Polis un Valters Kalnietis, Ulbrokas komandā savu bullīšus realizēja Edžus Ceriņš, Valters Lapiņš un Matīss Kristians Morozovs. "FS Masters/Ulbroka" svinēja uzvaru ar 5:4, bet sērijā līdz vienas komandas četriem panākumiem rezultāts kļuvis neizšķirts – 1:1.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju sastāvā tika pasniegta Matīsam Kristiānam Morozovam, kurš ar 3 (1+2) punktiem bija arī rezultatīvākais. Divi goli viņa komandas biedram Tomasam Kristoferam Birstiņam, bet 2 (1+1) punktus sakrāja Edžus Ceriņš. Par labāko starp talseniekiem atzina Dilanu Kronentālu, kurš izcēlās ar vienu vārtu guvumu. Rezultatīvākais Talsu komandā ar 2 (1+1) punktiem bija Mariss Bergmanis. Ceturtdaļfināla sērijā līdz vienas komandas četrām uzvarām ir neizšķirts rezultāts (1:1), bet var teikt, ulbrocieši ir zaudējuši sava laukuma priekšrocību. Sērijas nākamās divas spēles norisināsies Talsos – 25. februārī pulksten 18.00 un 26. februārī pulksten 17.00.

 

"FS Masters/Ulbroka" – "Talsu NSS/Krauzers" 5:4 PS (1:0, 0:3, 3:1, 0:0, 1:0), sērijā 1:1

Metienu attiecība:

25:23 (7:7; 5:11; 11:4, 2:1)

Rezultatīvākie:

"FS Masters/Ulbroka" – Matīss Kristiāns Morozovs 3 (1+2), Tomass Kristofers Birstiņš 2 (2+0), Edžus Ceriņš 2 (1+1), Andrejs Šķerbergs 1 (0+1).

"Talsu NSS/Krauzers" – Mariss Bergmanis 2 (1+1), Artis Raitums 1 (1+0), Armands Budreika 1 (1+0), Dilans Kronentāls 1 (1+0), Ralfs Polis 1 (0+1), Andris Blumbahs 1 (0+1).

JUGLASCIEMS