Gada pēdējā spēlē "Bauska" pārspēj FBK SĀC

18.12.2022

bauska_22.jpg

ELVI florbola līgas vīriešiem 2022. gada pēdējā spēle notika Ādažu sporta centrā, kur FBK SĀC uzņēma savu kaimiņieni turnīra tabulā "Bausku". Baušķenieki spēles pirmajā pusē ieguva vērā ņemamu pārsvaru (5:1), ko atlikušajā laikā, lai arī ar lielām grūtībām, spēja nosargāt ar 8:7. Uzvarētāju sastāvā ar 5 (3+2) rezultativitātes punktiem izcēlās Kristers Ķūrēns-Repša.

 

Komandu "Bauska" un FBK SĀC pirmā apļa mačā, kas septembrī notika Bauskā, uzvaru ar 7:6 svinēja baušķenieki. Pirms šīsdienas mača abas komandas turnīra tabulā atradās blakus, jo bija sakrājušas pa deviņiem punktiem. Vienu pozīciju augstāk, pateicoties labākai iesisto un ielaisto vārtu starpībai, bija ādažnieki.

 

Tieši Ādažu florbolisti bija tie, kas atklāja atbildes mača rezultātu – 1:0, 3. minūtē precīzi meta Rolands Gustavs Vaivads. Spēles turpinājumā iniciatīva piederēja Bauskas florbolistiem, kuri jau pirmā perioda laikā izvirzījās vadībā ar 4:1. Divus golus iemeta Kristers Ķūrēns-Repša, bet pa vienam – Matīss Dulbe un Niks Daniels Bosakovs. Spēles vidū, kad viesi jau atradās vadībā ar 5:1, laukuma saimnieki gluži vai pamodās un sāka izmisīgi atspēlēties. Pēc otrās trešdaļas FBK SĀC vēl zaudēja ar 3:6, bet 58. minūtē pēc Dēvida Osīša vārtu guvuma rezultāta starpība tika samazināta līdz minimumam (7:8). Mājinieki vēl mainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr viesu aizsardzība izturēja un "Bauska" varēja svinēt laimīgu uzvaru ar 8:7.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Kristers Ķūrēns-Repša, kurš ar 5 (3+2) punktiem savā komandā bija pārliecinoši rezultatīvākais. Divus golus iemeta Pēteris Zeltiņš, bet Nikam Danielam Bosakovam 2 (1+1) punkti. Arī mājinieku komandā labākā spēlētāja balvu saņēma rezultatīvākais spēlētājs – Dēvids Osītis, kura kontā 4 (3+1) punkti. 2 (1+1) punkti viņa komandas biedram Ralfam Stratanam. Pēc šīs uzvaras "Bauska" ar 12 punktiem turnīra tabulā apsteidza FBK SĀC, pakāpjoties uz 9. vietu. Ādažniekiem joprojām deviņi punkti, bet tagad 10. vieta.

JUGLASCIEMS