Vāciešiem nokauts, latvieši nosargā savu 5. vietu pasaulē

13.11.2022

940a2938.jpg

Šveicē notiekošo pasaules čempionāta florbolā finālturnīru ar pārliecinošu uzvaru noslēgusi Latvijas vīriešu izlase, kas cīņā par 5. vietu ar 8:3 sagrāva Vācijas valstsvienību, revanšējoties tai par zaudējumu apakšgrupas mačā. 4 (3+1) rezultativitātes punkti Pētera Trekšes kontā. Latvijas vīriešu florbola izlase jau trešo reizi pēc kārtas izcīnīja 5. vietu pasaulē, bet kopumā mūsējiem tas ir jau septītais tik augsts sasniegums.

 

Šajā pašā pasaules čempionāta finālturnīrā latvieši ar vāciešiem vienu reizi jau spēkojās. Apakšgrupas spēlē mšuu florbolisti bija spiesti atzīt pretinieku pārākumu, piekāpjoties ar 4:6. Šī rīta spēlei gan bija jau pavisam cita likme, jo uzvarētājiem pienācās piektā vieta pasaulē, bet zaudētājiem viena pozīcija zemāk, neizšķirts rezultāts nevarēja būt. Jāpiebilst, ka iepriekšējos divos tāda līmeņa turnīros tieši latvieši bija izcīnījuši piekto vietu, tātad mačā pret Vācijas izlasi mūsējie faktiski aizstāvēja savas pozīcijas.

 

Pirmā perioda laikā Latvijas izlasei izdevās izvirzīties vadībā ar 2:0, neilgi pirms pārtraukuma pa bumbiņai pretinieku vārtos ieraidīja Pēteris Trekše un Daniels Jānis Anis. Otrās trešdaļas sākumā Vācijas izlasei izdevās atjaunot neizšķirtu (2:2), tomēr pirms otrā pārtraukuma latviešiem jau atkal bija divu vārtu handikaps (4:2), pa golam iemeta Edgars Puriņš un Andris Rajeckis. Pēdējā trešdaļā pretiniekiem mainīt spēles gaitu neizdevās, gluži pretēji, 53. minūtē mūsējiem bija jau piecu vārtu handikaps (7:2), jo vēl divus vārtus guva Pēteris Trekše, bet vienus -Morics Krūmiņš. Vācieši ļoti agri sāka mainīt vārtsargu pret laukuma spēlētāju, 55. minūtē viņi vienus vārtus pat atguva (3:7). Pēdējie šajā mačā tomēr gavilēja latvieši, jo 59. minūtē astoto bumbiņu tobrīd tukšajos pretinieku vārtos no otras laukuma puses ieraidīja Morics Krūmiņš. Komandas biedri gan kā pirmo steidza apsveikt vārtsargu Jāni Salceviču, kurš bija izcēlies ar rezultatīvu piespēli. Jāpiebilst, ka Salcevičs jau pirms šī mača bija izteicies, ka šī visdrīzāk ir viņa pēdējā spēle Latvijas izlases formā. Latvijas florbolisti svinēja pārliecinošu uzvaru ar 8:3 un ieņēma 5. vietu, bet vāciešiem nācās samierināties ar 6. pozīciju.

 

Par labāko spēlētāju Latvijas izlases sastāvā tika atzīts uzbrucējs Pēteris Trekše, kurš ar 4 (3+1) punktiem bija rezultatīvākais. 3 (2+1) punkti Moricam Krūmiņam, bet ar divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Rolands Kovaļevskis. Latvijas izlases vārtsargs Jānis Salcevičs atvairīja 21 no 24 pretinieku metieniem, kā arī izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, kas pasaules čempionātu finālturnīros kopumā viņam bija jau otrā.


JUGLASCIEMS