Latvieši pārkāpj pār slovākiem un kārtējo reizi ir TOP-6

12.11.2022

940a1859.jpg

Šveicē notiekošā pasaules čempionāta florbolā miniturnīru par 5. vietu lieliski sākuši Latvijas izlases florbolisti, kas šodien pusfinālā ar 8:5 pieveica Sovākijas valstsvienību. Labākā spēlētāja balvu saņēma Artis Raitums, kuram tāpat kā viņa maiņas parnerim Tomam Akmeņlaukam trīs rezultativitātes punkti. Rīt latvieši spēlē par 5. vietu pasaulē cīnīsies ar Norvēģijas un Vācijas komandu mača uzvarētājiem.

 

Spēli pret slovākiem latvieši sāka lieliski, vārtus gūstot jau savā pirmajā uzbrukumā - 1:0, gols Artūra Jurševska kontā. Tiedsa, jau samērā drīz pēc tam mūsējie saņēma aukstu dušu - četru minūšu laikā pretinieki trīs reizes pārspēja Latvijas izlases vārtsargu Markusu Plūdumu, izvirzoties vadībā ar 3:1. Līdz pirmajma pārtraukumam Latvijas izlasei izdevās panākt neizšķirtu - 3:3, pa golam iemeta Rolands Kovaļevskis un Toms Akmeņlauks.

 

Otrā trešdaļa pagāja sīvā cīņā, bet veiksmīgāki tajā bija latvieši, kas atkal izvirzījās vadībā (5:4). Vārtu guvumi Arta Raituma un Gustava Griezīša kontā. Pēdējā periodā mūsu izlases vārtos lieliski darbojās Markuss Plūdums, kurš kapitulēja tikai vienu reizi, kad spēlēs liktenis jau bija izšķirts. Pirms tam pretinieku vārtsargu pa reizes pārspēja Artis Raitums, Ralfs Orste un Edgars Puriņš, nodrošinot Latvijas izlasei uzvaru ar 8:5, vietu pasaules labāko izlašu sešiniekā un iespēju pacīnīties par piekto pozīciju.

 

Rezultatīvākie Latvijas izlasē ar trim punktiem katram bija Artis Raitums, kurš saņēma labākā spēlētāja balvu, un Toms Akmeņlauks. 2 (1+1) rezultativitātes punkti Rolanda Kovaļevska kontā. Mūsu vārtsargs Markuss Plūdums atvairīja 18 no 23 pretinieku metieniem. Latvieši pa slovāku vārtiem meta 21 reizi.


JUGLASCIEMS