Rīgas "NND/RJTC" pirmo reizi uzvar "Ķekavu"

08.10.2022

nnd_rovite.jpg

Par ELVI florbola līgas sievietēm turnīra tabulas līderi ļoti negaidīti kļuvusi Rīgas komanda "NND/RJTC", kas šodien savā laukumā izcīnīja jau otro panākumu, pirmo reizi vēsturē uzvarot FK "Ķekava" – 3:2. Izšķirošais vārtu guvums Elīnas Dīces kontā.

 

"Rimi" Olimpiskajā centrā notikušās spēles rezultātu atklāja viešņas – 18. minūtē ar precīzu metienu izcēlās ķekaviete Kristiāna Elizabete Krūmiņa (1:0). Mājiniecēm vajadzēja tikai 18 sekundes, lai rezultāts atkal kļūtu neizšķirts – 1:1, golu iemeta Karīna Saidova. Otrās trešdaļas laikā abu komandu aizsardzība un vārtsardzes darbojās nevainojami, tādēļ rezultāts nemainījās. Pēdējā perioda pirmajā minūtē vadībā izvirzījās jau komanda "NND/RJTC", kuras labā vārtus guva Anna Mūrniece (2:1). Nu jau atspēlēties nācās ķekavietēm, viņas to arī izdarīja – 43. minūtē vārtus guva Ulrika Skakovska (2:2). Vēl tajā pašā minūtē iemesls gavilēm bija arī rīdziniecēm, jo Elīna Dīce ar precīzu metienu panāca 3:2. Lai arī laika atspēlēties vēl bija daudz, "Ķekavas" florbolistēm neizdevās pārspēt mājinieču vārtsardzi Allanu Kolosovu, nelīdzēja arī sestās laukuma spēlētājas iesaistīšana. "NND/RJTC" svinēja uzvaru ar 3:2.

 

Par labāko spēlētāju starp uzvarētājām tika atzīta Santa Kazaine, kura šajā mačā ar rezultativitāti neizcēlās. Ķekavas komandā tādu pašu balvu saņēma Paula Metāla, kura arī palika bez punktiem. Rīgas "NND/RJTC" pēc šīs uzvaras ar sešiem punktiem vismaz uz kādu laiku kļuva par turnīra tabulas līderi, bet "Ķekavai" joprojām trīs punkti un atkāpšanās uz otro pozīciju.

 

"NND/RJTC" - FK "Ķekava" 3:2 (1:1, 0:0, 2:1)

Metienu attiecība:

29:23 (8:8; 13:5; 8:10)

Rezultatīvākās:

"NND/RJTC" – Karīna Saidova 1 (1+0), Anna Mūrniece 1 (1+0), Elīna Dīce 1 (1+0), Klinta Rovīte 1 (0+1).

FK "Ķekava" – Ulrika Skakovska 1 (1+0), Kristiāna Elizabete Krūmiņa 1 (1+0), Viktorija Kuročkina 1 (0+1), Evija Birkhāne 1 (0+1).

JUGLASCIEMS