Latvijas izlase sakauj kanādiešus un iekļūst pasaules TOP-8

07.12.2021

img_3610.jpg

Šodien Helsinkos notiekošā pasaules čempionāta florbolā astotdaļfināla kārtu bez grūtībām pārvarēja Latvijas vīriešu valstsvienība, kas ar 16:3 sagrāva Kanādas izlasi. Šajā mačā uzbrukumā atvērās Klāvs Jansons, kurš ar 6 (5+1) punktiem bija rezultatīvākais. Izcēlās arī vārtsargs Jānis Salcevičs, kurš laukumā devās tikai, lai atvairītu trīs soda metienus, bet no visiem šiem dueļiem atgriezās kā uzvarētājs.

 

Pēc pirmās izslēgšanas spēles komentāru sniedza Latvijas valstsvienības galvenais treneris Arto Rīhimeki:

 

"Pirmajās divās minūtēs guvām trīs vārtus un pēc tam nedaudz zaudējām koncentrēšanos. No mentālā viedokļa šī nebija viegla spēle, jo bijām ļoti pārāki par pretiniekiem. Visu laiku runājām par to, ka ir jākoncentrējas uz saviem uzdevumiem, neatkarīgi no rezultāta.

 

Otrajā pārtraukumā jau sākām domāt par rītdienas spēli un gatavoties tai. Tāpēc arī veicām izmaiņas pieciniekos, jo gribējām pārbaudīt dažus risinājumus, domājot par ceturtdaļfinālu. Rītdienas spēle, protams, būs ļoti atšķirīga, bet bija lietas, ko varējām notestēt. Ieguvu vairākas atbildes un varu teikt, ka esam pilnībā gatavi rītdienai.

 

Viena no sliktajām lietām šodien bija Petrovska savainojums. Runāju ar Kārli pēc spēles un līdz rītdienai visam vajadzētu būt kārtībā, muskuļa sasitums, līdzīgi kā Kovaļevskim pret Dāniju.

 

Vairākās aizsardzības epizodēs palikām aizmugurē kanādiešiem un bijām spiesti pārkāpt noteikumus, tie bija nepārprotami noteikumu pārkāpumi, kas rezultējās soda metienos. Tagad tam vairs nav nozīmes, mēs domājam par rītdienas spēli, kas būs ļoti atšķirīga.

 

Pagaidām šajā turnīrā mums viss iet pēc plāna. Pret čehiem mums ir labs spēles plāns, pie kura strādājām jau pirms čempionāta. Es negribētu to publiski komentēt ļoti sīkās detaļās. Pirms trīs gadiem Prāgā ļoti labi nospēlējām pret Čehiju, bet tagad mums ir ievērojami atšķirīga komanda ar astoņiem debitantiem, tomēr joprojām ir palikušas labas atmiņas no šī mača. Mērķis rītdien ir uzvarēt!"


SF
JUGLASCIEMS