Sieviešu izlasēm apvienotā nometne

27.02.2021

svu19.jpg

20. un 21. februārī kopīgu treniņnometni Kocēnos aizvadīja Latvijas sieviešu un sieviešu U19 izlašu kandidātes. Valstsvienību treneri uz šo sagatavošanās posmu bija uzaicinājuši 36 florbolistes.

 

Ārkārtējās situācijas laikā visas florbola izlašu aktivitātes norisinās stingri ievērojot īpaši izstrādātas "Latvijas nacionālo florbola izlašu nometņu COVID19 protokola vadlīnijas".

 

Vislielākā pārstāvniecība starp izsauktajām kandidātēm bija Kocēnu "Rubenes" klubam - 16 florbolistes. Sešas spēlētājas pārstāv "Ķekavas Bulldogs/NND", piecas - "FK Ķekava", četras - Cēsu "Lekrings", divas - "Irlava/Tukums", bet pa vienai Rīgas "NND/RJTC", "Rēzekni" un "Līgatni".

 

Latvijas sieviešu U19 izlase turpina gatavošanos devītajam pasaules junioru čempionātam, kura norise no 5. līdz 9. maijam plānota Zviedrijas pilsētā Upsalā, bet pieaugušo izlase audzē muskuļus pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīram, kurš ieplānots no 15. līdz 19. jūnijam Valmierā.

 

Nometnē paveikto ieskicēja sieviešu izlases trenere Linda Līce: "Aizvadījām jau otro kopīgo U19 un sieviešu izlases nometni. Tā kā joprojām ir daudz neskaidrību par to, kad varēsim spēlēt, tāpat arī diezgan atšķiras izlašu kandidāšu sagatavotības līmenis, esam pieņēmuši “soli pa solim” jeb “step by step” pieeju izlašu sagatavošanā, kas nozīmē, ka katrai nometnei un laikam līdz tai tiek izvirzīti konkrēti mērķi. Ja iepriekšējā nometnē neapzināti sanāca vairāk strādāt pie spēlētāju azarta un cīņasspara atmodināšanas, tad šajā jau apzināti darbojāmies pie tā, lai atsvaidzinātu pašus pamatus fiziskajā, tehniskajā un taktiskajā sagatavotībā. Tāpat kopīgi ar spēlētājām pārrunājām Latvijas izlases vērtības un kas katram no komandas dalībniekiem būtu jādara, lai šīs vērtības izdotos īstenot. Līdz nākamajai nometnei spēlētājām pēc iedotā plāna ir jāturpina strādāt pie savas fiziskās formas. Tāpat izmantojam iespēju arī organizēt kopīgus zāles treniņus izlases dalībniecēm, ar ko cenšamies kaut nedaudz kompensēt spēļu prakses trūkumu, kas šobrīd ir lielākais mīnus."

 

Latvijas sieviešu U19 izlases galvenais treneris Jurijs Fedulovs pauda apmierinātību ar vērojamo izlases attīstības tendenci: "Ir redzams būtisks progress, salīdzinot ar pirmo nometni. Paldies Latvijas Florbola savienībai par iespēju divas reizes nedēļā, divās zālēs meitenēm papildus trenēties. Jo tuvāk nāk pasaules čempionāts, jo lielāka motivācija un pašatdeve ir jūtama treniņos. Spēlētājām joprojām pietrūkst spēļu prakses, kuru pilnvērtīgi modelēt treniņprocesā nav iespējams."

 

Apvienotās nometnes dalībnieces:

 

Spēlētāja 

Komanda

Elīna Sirmā

Rubene-1

Evelīna Sirmā

Rubene-1

Egija Katrīna Briede

Rubene

Laura Gaugere

Rubene

Sintija Bāliņa

Rubene

Jūlija Rozīte

Rubene

Evita Knopa

Rubene

Samanta Bērziņa

Rubene

Lāsma Ēvele

Rubene

Marta Lība Zameca

Rubene

Danute Tinkuse

Rubene

Simona Grāpēna

Rubene

Zane Darša

Rubene

Paula Matisone

Rubene

Zane Ziedone

Rubene

Daniela Dafne Hāne

Rubene

Jolanta Bačkure

Rēzekne

Kristiāna Kuplā

NND/RJTC

Elīza Elizabete Bērziņa

Līgatne

Liliāna Jakovicka

Lekrings

Kate Meldere

Lekrings

Betija Raseiceva

Lekrings

Luīze Raseiceva

Lekrings

Anna Ankudinova

Ķekavas Bulldogs/NND

Dārta Derupa

Ķekavas Bulldogs/NND

Elīna Štrausa

Ķekavas Bulldogs/NND

Jana Filipsone

Ķekavas Bulldogs/NND

Kristiāna Biezuma

Ķekavas Bulldogs/NND

Krista Ruicēna

Ķekavas Bulldogs/NND

Valērija Kurilo

Irlava/Tukums

Kristīne Andrējeva

Irlava/Tukums

Kristiāna Elizabete Krūmiņa

FK Ķekava

Viktorija Kuročkina

FK Ķekava

Kristīne Kirilova

FK Ķekava

Katrīna Kate Fībiga

FK Ķekava

Līga Balode

FK Ķekava

  

Sieviešu izlases galvenais treneris: Jānis Inģists

Sieviešu izlases trenere: Linda Līce

Sieviešu izlases fiziskās sagatavotības treneris: Kaspars Reikmanis

Sieviešu U19 izlases galvenais treneris: Jurijs Fedulovs

Sieviešu U19 izlases treneris: Pēteris Stepītis

Sieviešu U19 izlases fiziskās sagatavotības trenere: Gundega Immere

Fizioterapeits: Jānis Skriaba

 

Latvijas florbola izlašu gatavošanos līdzfinansē Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrija. Latvijas sieviešu izlases ģenerālsponsors ir "OPTIBET sporta bārs".

 

SF
JUGLASCIEMS