Juniori Liepājā turpina gatavošanos pasaules čempionātam

24.02.2021

3.jpg

Latvijas vīriešu U19 izlases kandidāti no 16. līdz 21. februārim Liepājā aizvadīja treniņnometni, kas bija kārtējais sagatavošanās posms pasaules junioru čempionātam, kura norise no 28. aprīļa līdz 2. maijam plānota Čehijas pilsētā Brno. Valstsvienības galvenais treneris Ainārs Juškēvičs uz nometni bija uzaicinājis četrus vārtsargus un 23 laukuma spēlētājus.

 

Ārkārtējās situācijas laikā visas florbola izlašu aktivitātes norisinās stingri ievērojot īpaši izstrādātas "Latvijas nacionālo florbola izlašu nometņu COVID-19 protokola vadlīnijas". Nometne notika pēc "burbuļa" principa - gan uzsākot, gan pabeidzot to visiem dalībniekiem tika veikti COVID-19 testi.

 

Vislielākā pārstāvniecība starp kandidātiem ir "Talsu NSS/Krauzers" klubam - seši florbolisti. Pieci spēlētāji pārstāv "Lielvārde/FatPipe", pa trim - Liepājas "FK Kurši", Stalbes "SK Pārgauja" un Kocēnu "Rubene", pa diviem - Cēsu "Lekrings" un Čehijas "Panthers Otrokovice", bet pa vienam - "RTU/Rockets", "Ķekava" un "FBK Valmiera".

 

Pēc aizvadītās nometnes komentāru sniedza izlases galvenais treneris Ainārs Juškēvičs: "Aizvadījām ļoti kvalitatīvu nometni. Gatavojamies jau ilgāk par mēnesi un spēlētāju fiziskā kondīcija jau ir pietiekami laba, lai varētu darboties augstā tempā, tomēr izteikti jūtams ir spēļu prakses trūkums, tāpēc ļoti gaidām vietējā čempionāta atsākšanos. Šoreiz pamainījām arī nometnes lokācijas vietu, lai spēlētājiem ir mazliet cits emocionālais fons."

 

Latvijas vīriešu U19 izlases kandidāti:

 

Spēlētājs

Komanda

Andrejs Šķerbergs

Talsu NSS/Krauzers

Mariss Bergmanis

Talsu NSS/Krauzers

Mariss Šķuburs

Talsu NSS/Krauzers

Valters Kalnietis

Talsu NSS/Krauzers

Klāvs Araks

Talsu NSS/Krauzers

Kristians Ralfs Lavendels

Talsu NSS/Krauzers

Jānis Driļevskis

SK Pārgauja

Tomass Kristofers Birstiņš

SK Pārgauja

Emīls Zīverts

SK Pārgauja

Jēkabs Keišs

Rubene

Klaids Maļcevs

Rubene

Markuss Dumpis

Rubene

Toms Ķeirāns

RTU/Rockets

Rūdolfs Vilmanis

Panthers Otrokovice (Čehija)

Reinis Rudzītis

Panthers Otrokovice (Čehija)

Armands Savins

Lielvārde/FatPipe

Lauris Kārkliņš

Lielvārde/FatPipe

Maikls Nazarovs

Lielvārde/FatPipe

Markuss Nazarovs

Lielvārde/FatPipe

Oskars Tūtāns

Lielvārde/FatPipe

Jorens Malkavs

Lekrings

Krišjānis Tiltiņš

Lekrings

Kārlis Degins

Ķekava

Gustavs Griezītis

FK Kurši

Ralfs Polis

FK Kurši

Sandis Lēvalds

FK Kurši

Ralfs Matīss Balodis

FBK Valmiera

 

Galvenais treneris: Ainārs Juškēvičs

Treneris: Aigars Belasovs

Treneris: Mārtiņš Krūms

Mediķe: Lilita Lazdiņa

Fizioterapeits: Kārlis Vitkovskis

 

 

Gaidāmais čempionāts notiks pēc jaunas izspēles sistēmas. 16 valstsvienības būs sadalītas četrās apakšgrupās - iepriekšējā turnīra astoņas spēcīgākās izlases veidos A un B grupas, bet pārējās iedalītas C un D grupās. Pēc viena apļa turnīra apakšgrupās sekos spēles par vietām - C un D grupu ceturtās vietas cīnīsies par 15. pozīciju, trešās vietas par 13. pozīciju, bet otrās vietas par 11. pozīciju. C un D grupu pirmās vietas spēlēs pret A un B grupu ceturtajām vietām un šo "mazo pusfinālu" uzvarētājas izspēlēs 7. vietu čempionātā (un nākamajā čempionātā spēlēs spēcīgākajās A vai B grupās), bet zaudētājas izspēlēs 9. vietu čempionātā (un nākamajā čempionātā spēlēs C vai D grupās). A un B grupu trešās vietas savā starpā sadalīs pasaules piektās spēcīgākās izlases godu, bet A un B grupu pirmās divas vietas pēc klasikās shēmas aizvadīs pusfinālus, finālu un spēli par bronzas medaļām.

 

Latvijas izlase Brno spēlēs A apakšgrupā, kurā mūsu pretinieki būs pašreizējie pasaules čempioni čehi, bronzas medaļnieki somi un slovāki (6. vieta). Latvijas juniori iepriekšējā čempionātā, kurš notika pēc vecās sistēmas, izcīnīja 5. vietu.

 

Pasaules čempionāta apakšgrupas

 

A grupa

B grupa

C grupa

D grupa

 Čehija (1)  Zviedrija (2)  Slovēnija (10) Norvēģija (8)
Somija (3)  Šveice (4) Krievija (11) Polija (12) 
Latvija (5)  Dānija (7) Kanāda (13) Japāna (15)
Slovākija (6)  Vācija (9) Jaunzēlande (16) Austrālija (20)

 

Latvijas izlases spēles

 

28. aprīlis, 10:30 Latvija - Slovākija
29. aprīlis, 13:30 Latvija - Somija
30. aprīlis, 19:30 Latvija - Čehija
SF
JUGLASCIEMS