Latvijas izlase pirmajā pārbaudes spēlē pārspēj igauņus

09.11.2018

o_1cqb6mb01dvd1gcf1lnivrj4ub26.jpg

Latvijas vīriešu florbola izlase, kas gatavojas pasaules čempionātam, šīs nedēļas nogalē Kocēnu sporta namā divas reizes pārbaudes spēlēs tiksies ar Igaunijas valstsvienību. Pirmajā mačā, kas notika šovakar, latvieši ne bez piepūles svinēja uzvaru ar 8:5, pa trim rezultativitātes punktiem guva Gvido Lauga un Jānis Rajeckis.

 

Jau pirmā perioda vidū Igaunijas florbolisti pamanījās šokēt latviešus, gūstot divus vārtus pēc kārtas – 0:2. Drīz vien latviešiem izdevās atbildēt ar vēl labāku triecienu – divu minūšu laikā pa golam iemeta Gvido Lauga, Toms Akmeņlauks un Artis Raitums, izvirzot mājiniekus vadībā ar 3:2. Kad abas komandas devās pirmajā pārtraukumā, rezultāts vēlreiz bija kļuvis neizšķirts – 3:3. 30.minūtē Toms Bitmanis vēlreiz vadībā izvirzīja latviešus (4:3), bet viesi nekavējās ar atbildi – 4:4. 39.minūtē Rolands Kovaļevskis realizēja soda metienu, tāpēc otrajā pārtraukumā kā līderi devās mūsu florbolisti – 5:4. 48.minūtē igauņiem vēlreiz izdevās panākt neizšķirtu (5:5), bet atlikušajā laikā vārtus guva tikai latvieši (Jānis Rajeckis, Gvido Lauga un Andris Rajeckis), svinot uzvaru ar 8:5.

 

Rezultatīvākie Latvijas izlasē bija Gvido Lauga un Jānis Rajeckis – katram pa trim punktiem. Pa 2 (1+1) punktiem guva Toms Bitmanis un Andris Rajeckis. Rīt pulksten 10.30 abas izlases turpat Kocēnu sporta namā tiksies vēlreiz.

SF
JUGLASCIEMS