"Rubene" uzvar "Līgatni" un praktiski nodrošina pirmo vietu

01.05.2021

rubene_gaug_20.jpg

Vienīgajā šodien notikušajā ELVI florbola līgas sievietēm spēlē Kocēnu "Rubene" savā laukumā ar 12:2 sagrāva "Līgatni", rezultatīvākā uzvarētāju rindās ar piecām piespēlēm bija Laura Gaugere. Pēc šī panākuma kocēnietes sev jau praktiski nodrošinājušas pirmo vietu regulārajā turnīrā, viņu pozīciju tikai ļoti teorētiski var apdraudēt FK "Ķekava".

 

Kocēnu un Līgatnes komandu pirmā apļa mačā, kas notika līgatniešu laukumā, "Rubene" uzvarēja ar 14:6. Arī šīsdienas mačā iniciatīva jau no paša sākuma piederēja kocēnietiem, kuras līdz 12. minūtei izvirzījās vadībā ar 3:0. Pa bumbiņai viešņu vārtos iemeta Danute Tinkuse, Jūlija Rozīte un Emīlija Salaciete. 17. minūtē pie sava vārtu guvuma tika arī "Līgatne" – 1:3, gols Ritas Vāveres kontā. Intriga šajā cīņā gan neatgriezās, jo pēc otrā perioda mājinieces atradās vadībā ar 6:2, bet pēdējā trešdaļā "Rubene" guva sešus bezatbildes vārtus un triumfēja ar 12:2.

 

Labākās spēlētājas balvu uzvarētāju rindās saņēma Emīlija Salaciete, kurai šajā mačā 4 (3+1) punkti. Rezultatīvākā par viņu bija tikai Laura Gaugere ar piecām piespēlēm. Ar "hat-trick" izcēlās Jūlija Rozīte, bet pa 2 (1+1) punktiem sakrāja Samanta Bērziņa un Simona Grāpēna. Par labāko starp līgatnietēm atzina Initu Dimanti, kuras kontā viena rezultatīva piespēle. "Līgatnei" pēc šīs spēles turnīra tabulā joprojām 19 punktu un 5. vieta. Savukārt "Rubene" svinējusi uzvaras visās 12 šīs sezonas spēlēs. Kocēnietes sev praktiski nodrošinājušas pirmo vietu regulārajā turnīrā. Lai to neiegūtu, viņām jāzaudē abās atlikušajās spēlēs, savukārt "Ķekavai" vajadzīgas piecas uzvaras piecos mačus, turklāt "Rubene" tai jāsakauj ar vismaz deviņu vārtu pārsvaru.

JUGLASCIEMS