Par pirmo vietu turnīrā – pret slovākietēm

03.02.2019

img_3224.jpg

Šodien Slovākijas pilsētā Trenčīnā noslēgsies pasaules čempionāta florbolā kvalifikācijas turnīrs grupā EUR4. Latvijas sieviešu izlase jau vakar ieguva ceļazīmi uz finālturnīru, bet šodien pulksten 16.00 (pēc Latvijas laikas) tiksies ar mājiniecēm slovākietēm, lai noskaidrotu, kurai no valstsvienībām šajā apakšgrupā tiks pirmā vieta. Cīņas gaitai varēs sekot līdzi tiešraidē, kas būs skatāma Starptautiskās florbola federācijas YouTube kanālā: ŠEIT.

 

Kvalifikācijas turnīra pirmo spēli mūsu florbolistes aizvadīja ceturtdien, kad mērojās spēkiem ar Ungārijas izlasi. Uzvaru latvietes sev nodrošināja jau pirmajos divos periodos, katrā no tām pretinieču vārtsardzi pārspējot pa trim reizēm. Ungārietēm jau trešo reizi pēc kārtas mačā pret latvietēm izdevās gūt tikai goda vārtus. Mūsu meitenes svinēja pārliecinošu uzvaru ar 6:1. Ar diviem vārtu guvumiem Latvijas komandā izcēlās Līga Vancāne, kura tika atzīta par šī mača labāko spēlētāju. Pa 2 (1+1) punktiem sakrāja Paula Metāla un Evelīna Garbare. Piektdiena latvietēm bija brīva, bet vakar viņas krustoja nūjas ar Nīderlandes izlasi, ko apspēlēja vēl pārliecinošāk – ar 11:2. Rezultatīvākā ar 4 (3+1) punktiem bija Paula Metāla, 3 (2+1) punkti Džeinai Eglītei, bet pa 2 (1+1) punktiem guva Simona Grāpēna un Lība Daija Mikova. Paulai Metālai pēc divām spēlēm ir jau 6 (4+2) punkti, kas EUR4 grupas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā viņai dod dalītu pirmo vietu. Dalītā 4.vietā ar 4 (1+3) punktiem atrodas Džeina Eglīte, bet dalītu 7.vietu ar trim vārtu guvumiem ieņem Līga Vancāne. Abas mūsu vārtsardzes aizvadīja pa vienai spēlei, kurās katrai nācās tikt galā ar 15 metieniem. Lauma Višņevska, kura kapitulēja tikai vienu reizi, ar 93,33% atvairītu metienu šajā rādītājā ir labākā, bet Kristīne Kirilova, kura ielaida divus golus, ar 86,66% neitralizētu raidījumu atrodas 4.vietā.

 

Latvijas izlases spēļu kalendārs un rezultāti:

Datums

Plkst.

1. izlase

2. izlase

Rezultāts

31.01.

19.00

Latvija

Ungārija

6:1

02.02.

12.00

Nīderlande

Latvija

2:11

03.02.

16.00

Slovākija

Latvija

 

 

Mūsu šīsdienas pretinieces slovākietes turnīru sāka ar uzvaru pār nīderlandietēm (8:2), bet vakar ar 12:1 sakāva ungārietes. Rezultatīvākā Slovākijas izlasē ar 6 (5+1) punktiem ir Mišela Spoņarova, Paulinai Hudakovai piecas rezultatīvas piespēles, 4 (2+2) punkti Denisai Ferencikovai. Ņemot vērā, ka Slovākijas florbolistēm ir nedaudz labākā vārtu attiecība nekā latvietēm, turnīra tabulā viņas šobrīd ieņem pirmo vietu.

 

EUR4 kvalifikācijas grupas turnīra tabula

V.

Komanda

S.

U.

N.

Z.

Vārtu att.

P.

1.

Slovākija

2

2

0

0

20:3

4

2.

Latvija

2

2

0

0

17:3

4

3.

Nīderlande

2

0

0

2

4:19

0

4.

Ungārija

2

0

0

2

2:18

0

 

Slovākijas sieviešu florbola izlase ir viena no pēdējā laikā visstraujāk progresējušajām un galvenajām latviešu konkurentēm. 2015.gada pasaules čempionāta finālturnīrā latvietes pārspēja Slovākijas valstsvienību tikai pēcspēles metienos (4:3). Mūsu florbolistes pēc tam aizcīnījās līdz 5.vietai, bet slovākietes finišēja astotajā pozīcijā. Pirms diviem gadiem abu izlašu ceļi krustojās tieši mačā par piekto vietu pasaulē. Toreiz ar 6:4 uzvarēja Slovākijas izlase.

 

Latvijas izlases maiņas spēlē pret Slovākijas valstsvienību

1.maiņa: Simona Grāpēna (U) – Anna Ankudinova (U) – Laura Gaugere (U); Elizabete Pavlovska (A) – Lība Daija Mikova (A).

2.maiņa: Līga Garklāva (U) – Elīza Elizabete Bērziņa (U) – Paula Matisone (U); Māra Stapkēviča (A) – Evelīna Garbare (A).

3.maiņa: Paula Metāla (U) – Džeina Eglīte (U) – Inga Ametere (U); Madara Adamane (A) – Līga Vancāne (A).

Vārtos: Kristīne Kirilova.

Rezervē: Lauma Višņevska, Kristiāna Grāvīte, Liene Krauja, Klinta Mārtiņjēkaba.

 

Izlases galvenais treneris Jurijs Fedulovs uzskata, ka šīsdienas spēle pret slovākietēm viņa vadītajai komandai būs laba spēku pārbaude. Kā latvietes, tā arī slovākietes savu galveno uzdevumu kvalificēties pasaules čempionāta finālturnīram jau izpildījušas, tāpēc tagad palikusi vairs tikai tīri sportiska intriga – kura izlase uzvarēs. J.Fedulovs kā pirmo vārtos sūtīs Kristīni Kirilovu, bet spēles vidū viņu nomainīs Lauma Višņevska. Iespēja doties laukumā, lai cīnītos pret slovākietēm būs arī rezervistēm, kuras spēlē tikšot iesaistītas otrajā trešdaļā.

 

Latvijas sieviešu izlase:

Nr.p.k.

Vārds un Uzvārds

P.

Komanda

1.

Lauma Višņevska

V

Strömsbro IF (Zviedrija)

2.

Kristīne Kirilova

V

FK Ķekava

3.

Madara Adamane

A

Rubene

4.

Laura Gaugere

A

Rubene

5.

Kristiāna Grāvīte

A

Ķekavas Bulldogs

6.

Elizabete Pavlovska

A

Rankat Ankat (Somija)

7.

Liene Krauja

A

HSK Agents (Nīderlande)

8.

Inga Ametere

U

NND Rīga

9.

Māra Stapkēviča

U

NND Rīga

10.

Elīza Elizabete Bērziņa

U

FK Ķekava

11.

Līga Vancāne

U

Ķekavas Bulldogs

12.

Džeina Eglīte

U

Lekrings

13.

Klinta Mārtiņjēkaba

U

FK Ķekava

14.

Lība Daija Mikova

U

Rubene

15.

Paula Matisone

U

Rubene

16.

Simona Grāpēna

U

Rubene

17.

Evelīna Garbare

U

Wizards Bern Burgdorf (Šveice)

18.

Līga Garklāva

U

Grei (Norvēģija)

19.

Anna Ankudinova

U

Rankat Ankat (Somija)

20.

Paula Metāla

U

FK Ķekava

 

Galvenais treneris: Jurijs Fedulovs

Treneris: Jānis Inģists

Mediķe: Lilita Lazdiņa

Ekipējuma menedžeris: Arsenijs Potapovs

Izlases menedžere: Dace Grizāne

SF
JUGLASCIEMS