Ķekavas Jansoni pieveic Kocēnu Matisonu

25.11.2017

kekava_kjansons.jpg

Pēdējā no piecām šovakar paredzētajām ELVI florbola līgas vīriešiem spēlēm "Ķekava" uzņēma Kocēnu "Rubeni". Ķekavieši, pateicoties Klāva un Matīsa Jansonu kopā gūtajiem 11 punktiem, ar 11:10 pārspēja kocēniešus, kurus neglāba Ingara Matisona pieci goli.

 

Pie "Ķekavas" šovakar viesojās Kocēnu "Rubene", kas savā iepriekšējā mačā spēja atņemt punktu turnīra līderei "Lielvārde/Fat Pipe". Tiesa, kocēnieši ne tuvu nebija savā labākajā sastāvā, tāpēc laukuma saimnieki noteikti to gribēja izmantot. Mača rezultātu gan atklāja viesi Ata Stepāna personā, kuri jau 2. minūtē izvirzījās vadībā ar 1:0. Ķekavas komanda ar atbildi nekavējās - Kristaps Laugalis, Henrijs Uzraugs un Klāvs Jansons līdz tās pašas trešdaļas vidum ar 3:1 vadībā izvirzīja laukuma saimniekus. Divu vārtu pārsvars "Ķekavai" bija arī pirms pirmā pārtraukuma - 5:3. Otrajā periodā "Rubenei" uz brīdi izdevās atgūt vadības grožus (8:6), tomēr trešdaļas izskaņā divus vārtus guva ķekavieši, panākot neizšķirtu - 8:8. Pēdējo trešdaļu ar trim pēc kārtas iemestiem goliem sāka "Ķekava" - 11:8. Pamatlaika pēdējās minūtēs, spēlējot bez vārtsarga, Kocēnu komandai divus vārtus izdevās atgūt, tomēr uzvaru ar 11:10 varēja svinēt ķekavieši.

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Aivis Hammers, kurš ar rezultativitāti šoreiz neizcēlās, toties viņa komandas biedrs Klāvs Jansons viens pats guva 7 (5+2) punktus. 4 (2+2) punkti Matīsa Jansona kontā, bet ar 3 (1+2) punktiem izcēlās Kristaps Laugalis. Labākā spēlētāja balvu "Rubenes" sastāvā saņēma piecu vārtu autors Ingars Matisons, 4 (2+2) punkti Ata Stepāna kontā, ar "hat-trick" izcēlās Matīss Celms, bet trīs rezultatīvas piespēles izdarīja Ritvars Bērziņš. "Ķekavai", kam pēc šīs uzvaras ir 14 punktu, turnīra tabulā pakāpās uz 7. vietu, bet "Rubenei" joprojām 21 punkts un 4. vieta.

JUGLASCIEMS