Bauskā un Cēsīs uzvar mājinieki

22.12.2012

bauska11.jpg

Divās Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas spēlēs uzvaras svinēja mājinieki – FK "Bauska" savā laukumā ar 4:2 pārspēja "Valmieru", bet Cēsu "Lekrings" ar 7:4 pieveica "Ulbroka/FS Masters".

 

Bauskas sporta namā "Mēmele" vietējiem florbolistiem izdevās revanšēties "Valmierai" par čempionāta pirmajā spēlē sagādāto zaudējumu ar 4:10. Pirmo periodu ar 1:0 gan vēl uzvarēja viesis, taču jau otrajā trešdaļā vadības grožus pārņēma FK "Bauska" – 3:1. Pēdējā periodā mājinieki savu divu vārtu pārsvaru spēja nosargāt un varēja svinēt uzvaru ar 4:2. Par labāko spēlētāju Bauskas komandas rindās tika atzīts vārtsargs Elvis Holsts, kurš atvairīja 23 no 25 pretinieku metieniem. Rezultatīvākie FK "Bauska" sastāvā bija Toms Niedre ar 2 (1+1) un Ģirts Laugalis ar 2 (0+2) punktiem. Par labāko viesu komandā tika atzīts vienu vārtu autors Matīss Salmiņš.

 

Cēsu sporta kompleksā notikušās spēles pirmais periods pagāja sīvā cīņā un ar minimālu "Lekringa" pārsvaru – 1:0. Līdz mača 33.minūtei mājinieki panāca jau 4:0, bet pēc otrās trešdaļas viņiem bija trīs vārtu handikaps – 5:2. Pēdējā periodā gan cēsnieki, gan ulbrokieši guva pa diviem vārtiem, kas nozīmēja, ka Cēsu komanda izcīnījusi uzvaru ar 7:4. "Lekringa" rindās par labāko spēlētāju tika atzīts divu vārtu autors Gints Bērtulis, divi vārti arī Andrim Rajeckim, bet rezultatīvākais ar 3 (1+2) punktiem bija Dāvis Vilders. Labākais "Ulbroka/FS Masters" sastāvā – Jānis Jaunzems, kuram tāpat kā Pēterim Freimanim un Kārlim Bulānam 2 (1+1) punkti. Pirmos vārtus Ulbrokas komandas sastāvā guva jaunpienācējs Remārs Vikānis.

JUGLASCIEMS