"Ulbroka/FS Masters" turpina pārsteigt

17.03.2012

bulans.jpg

Noslēgusies pirmā no divām šodien paredzētajām Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas spēlēm – Kocēnu sporta namā, kas sākot no pusfināla ir komandas "Ķekava" mājas laukums, pie panākuma sīvā cīņā ar 5:4 tika "Ulbroka/FS Masters", sērijā izvirzoties vadībā ar 1:0. Izšķirošos vārtus ulbrokiešu labā guva Jānis Jaunzems.

 

Lai arī regulārajā turnīrā "Ķekava" un "Ulbroka/FS Masters" panākumus dalīja uz pusēm, par pusfināla pāra favorītiem tika uzskatīti ķekavieši, kuri pārliecinoši aizvadīja visas iepriekšējās izslēgšanas spēlēs, izcīnot sešas uzvaras sešos mačos. Šīsdienas spēlē jau pirmā perioda sākumā vadībā ar 2:0 izvirzījās ulbrokieši, tomēr "Ķekava" pirms paša starpbrīža spēja atbildēt ar diviem precīziem raidījumiem – 2:2. Otrās trešdaļas laikā vārtus neguva neviena no pretiniecēm, bet pēdējā perioda sākumā uz diviem "Ulbroka/FS Masters" goliem ķekavieši spēja atbildēt ar tikai vienu precīzu raidījumu – 3:4. Kas pamatlaiks tuvojās beigām, "Ķekavai" nācās riskēt, nomainot savu vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. To veiksmīgi izmantoja Ulbrokas komanda – Jānis Jaunzems sarežģītā situācijā – cīnoties ar pretinieku aizsargu, spēja ieraidīt vēl vienu bumbiņu ķekaviešu vārtos – 5:3. Atlikušajās sekundēs laukuma saimnieki vienus vārtus paspēja atspēlēt, tomēr uzvaru ar 5:4 svinēja "Ulbroka/FS Masters", sērijā izvirzoties vadībā ar 1:0. Uzvarētāju labā pa diviem vārtiem guva Kārlis Bulāns un Jānis Jaunzems, bet par labāko spēlētāju tika atzīts vārtsargs Indriķis Siliņš, kurš atvairīja 32 no 36 pretinieku metieniem. "Ķekavas" sastāvā par labāko tika atzīts divu vārtu autors Alvis Dāle.

 

"Ķekavas" treneris Mārtiņš Jarohovičs pēc spēles pret "Ulbroka/FS Masters" atzina, ka viens no viņa vadītās komandas zaudējuma iemesliem bija tādi ielaisti vārti, kādus parasti pretinieki mačos ar ķekaviešiem negūst. Tomēr kopumā nekāda traģēdija neesot notikusi – iepriekšējā sērijā "Ķekava" praktiski visas spēles uzvarēja ar vienu vārtu pārsvaru, šoreiz tieši tāds pats zaudējums. Iespējams, ka komandai vajadzēja vienu reizi pārmaiņas pēc zaudēt, lai atkal gribētos uzvarēt. Sērija turpināsies līdz vienas komandas trim panākumiem, tā ka nekāda traģēdija vēl nav notikusi.

 

Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas pusfināla spēle, 17.marts

"Ķekava" – "Ulbroka/FS Masters" 4:5 (2:2, 0:0, 2:3)

Metienu attiecība:

36:22 (14:9, 8:7, 14:6)

Rezultatīvākie:

"Ķekava" – Alvis Dāle 2 (2+0), Ēriks Akulovs 2 (1+1), Jānis Peičs 1 (1+0), Gunārs Klēģers 1 (0+1), Toms Briedis 1 (0+1), Gints Timoško 1 (0+1).

"Ulbroka/FS Masters" – Kārlis Bulāns 2 (2+0), Jānis Jaunzems 2 (2+0), Kaspars Šķēls 2 (0+2), Edgars Zeidlers 1 (1+0), Indriķis Siliņš 1 (0+1), Krišjānis Zeps, 1 (0+1), Kaspars Miķelsons 1 (0+1).

JUGLASCIEMS