Florbola tiesnešiem vērtīgs seminārs Valmierā

10.02.2012

Pagājušās nedēļas nogalē Vidzemes Olimpiskajā sporta centrā notika Latvijas Florbola savienības (LFS) Tiesnešu komitejas rīkots laukuma tiesnešu seminārs. Tajā piedalījās gan pieredzējuši soģi, gan pavisam jauni florbola spēles entuziasti – kopumā 31 dalībnieks.

 

Tiesnešu komitejas loceklis Mārtiņš Larinovs par tiesnešu mācībām pastāstīja: "Šis bija pirmais šāda veida seminārs kopš ir apstiprināta jaunā LFS Tiesnešu komiteja, un var teikt, ka šis bija pirmais tāds īstais atskaites solis mūsu darbībā. Protams, liels paldies jāsaka LFS par sadarbību semināra organizēšanā, kā arī Vidzemes Olimpiskajam centram par telpām semināra norisei."

 

"Seminārā piedalījās 31 dalībnieks, no kuriem 16 bija tādi, kuri oficiālās pieaugušo sacensības vēl netiesā. Tātad vairāk kā puse bija mums jaunas un neredzētas sejas – par to mums ir dubultprieks. Paldies šiem 16 par uzdrīkstēšanos un vēlmi būt par florbola tiesnesi," savu gandarījumu neslēpa Larinovs.

 

Semināra laikā apskatīto tēmu ietvaros dalībnieki no Jura Kokaiņa uzzināja, ko nozīmē būt tiesnesim, Māris Kumerdanks izskaidroja pārvietošanās laukumā ābeci, Vitālijs Ksenzovs norādīja uz būtisko komunikācijas lomu, bet Mārtiņš Larinovs apskatīja drošības nozīmi florbolā, izanalizēja standartsituācijas, kā arī vadīja praktiskās nodarbības sporta zālē.

 

Diemžēl ierobežotā laika dēļ dažas no seminārā paredzētajām tēmām palika neapskatītas, jo nodarbību laikā izvērtās plašas diskusijas gan par noteikumiem un to traktējumu, gan dažādām spēles epizodēm. Taču tieši pateicoties šīm diskusijām Tiesnešu komiteja nonāca pie vairākiem nozīmīgiem noteikumu punktu traktējumu pielietojumiem, ar kuriem jau pavisam drīz tiks iepazīstināti arī klubi un komandas.

 

LFS Tiesnešu komiteja pateicas visiem tiesnešiem par aktīvo piedalīšanos mācībās 12 stundu garumā, un apsola, ka līdz jaunas sezonas sākumam tiks noorganizēti vēl vismaz divi semināri, no kuriem viens būs veltīts tikai jaunajiem florbola laukuma tiesnešiem.

JUGLASCIEMS