Reaktīvais Jānis Jansons

10.02.2012

jansons.JPG

Žurnāla "Sports" jaunākajā numurā publicēts Kristapa Zaļkalna raksts par Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas komandas "Lielvārde" spēlējošo treneri Jāni Jansonu.

 

Jānis Jansons ir vienīgais Latvijas florbolists, kurš spēlējis florbola Mekā — Zviedrijas superlīgā. Pēc divām sezonām visspēcīgākajā no 26 (!) kluba PixboWallenstam IBKkomandām viņš ir atgriezies mājās un negaidīti veiksmīgi kļuvis par spēlējošo treneri Lielvārdes klubā, paceļot komandu jaunā kvalitātē. Varbūt pēc sezonas varēsim teikt — pat visaugstākajā... Kāds ir bijis 29 gadus vecā uzbrucēja ceļš uz viņa sasniegtajām virsotnēm — par to rakstā.

 

Talsu kluba, kas bija pēdējais Jansona klubs pirms došanās uz Zviedriju 2009. gadā, mājaslapā kādas publikācijas beigās minēts: „Gaidām atpakaļ trenera amatā!” Tomēr šovasar Latvijā gluži kā talsinieku treneris viņš neatgriezās. „Vienā upē divas reizes neiekāpsi,” Jansons uzskata, ka Talsu komanda vairs nav tik spēcīga, lai varētu ne tikai dot komandai, bet ņemt arī sev. Attīstīties. Sezonas sākumā bijis piedāvājums arī no RTU/Inspecta, taču simboliskais rokasspiediens izpalika. Sekoja zvans no Lielvārdes...

 

Ar visu publikāciju var iepazīties ŠEIT

SF
JUGLASCIEMS