Cēsu "Lekrings" vairs tikai soļa attālumā no Superfināla

01.04.2022

lekrings_21_jau.jpg

Cēsu komanda "Lekrings" nonākusi vienas uzvaras attālumā no iekļūšanas ELVI florbola līgas vīriešiem Superfinālā. Šovakar viesos, pateicoties Markusa Plūduma četriem atvairītiem "bullīšiem", cēsnieki bija pārāki pēcspēles metienos, svinot uzvaru ar 7:6. Pusfināla sērijā līdz vienas komandas četrām uzvarām rezultāts kļuvis 3:0.

 

Cēsu "Lekrings" kā regulārā turnīra uzvarētāja ceturtdaļfinālā spēkojās ar 8. vietas īpašnieci "Irlavu". Sērijas pirmajā spēlē irlavniekiem pietrūka tikai dažu sekunžu, lai gūtu uzvaru pār Cēsu florbolistiem, tomēr favorīti spēja izglābties, svinot panākumu pagarinājumā ar 6:5. Visā sērijā "Lekrings" bija pārāka ar 4:3, jo trijos nākamajos mačos uzvarēja ar 7:2, 6:4 un 7:3.

 

Daudz spraigāka izrādījās komandas "Talsu NSS/Krauzers" (4. vieta) ceturtdaļfināla sērija pret "Ķekavu" (5. vieta). Vispirms talsenieki savā laukumā uzvarēja ar 6:3, kā arī zaudēja ar 5:7, sērijā – 1:1. Ķekavā Talsu florbolisti bija pārāki ar 8:4, bet nākamajā mačā piekāpās ar 6:4, sērijā – 2:2. Savā laukumā tika gūta pārliecinoša uzvara ar 9:4, kurai sekoja zaudējums ar 4:8, sērijā jau atkal neizšķirts – 3:3. Viss izšķīrās sērijas septītajā cīņā, kas norisinājās Talsos. Tajā pārliecinoši pārāka ar 6:2 izrādījās "Talsu NSS/Krauzers", kas "Ķekavu" aizsūtīja starpsezonu atvaļinājumā, pati iekļūstot pusfinālā, kur to jau gaidīja titulētā Cēsu vienība "Lekrings".

 

Pusfināla sērijas divas pirmās spēles notika pagājušās nedēļas nogalē Cēsu sporta kompleksā. Pirmo maču fantastiski sāka Talsu florbolisti, kas nepilnu desmit minūšu laikā paspēja izvirzīties vadībā ar 3:0. Cēsnieki gan ļoti ātri attapās un vēl tā paša pirmā perioda laikā atjaunoja neizšķirtu rezultātu – 3:3. Spēles turpinājuma izpaudās "Lekringa" pārākums – galarezultātā cēsnieki svinēja pārliecinošu panākumu ar 11:6, sēriju sākot ar uzvaru.

 

Arī otrās spēles rezultātu atklāja Talsu florbolisti - 1:0, tomēr jau līdz pirmā perioda izskaņai cēsnieki atbildēja trim goliem, vadības grožus pārņemot savās rokās – 3:1. Talsenieki iedzinēju lomā bija līdz pat mača beigām, kurā uzvaru ar 7:3 svinēja Cēsu "Lekrings", sērijā līdz vienas komandas četrām uzvarām panākot jau 2:0.

 

Šovakar abas komandas sērijas trešajā mačā nūjas krustoja jau Talsu komandas laukumā. Jau 2. minūtē rezultātu ar precīzu metienu atklāja talsenieku spēlējošais treneris Artis Raitums – 1:0. Tomēr jau otro reizi pēc kārtas cēsnieki atbildēja ar trim goliem, līdz otrajam pārtraukumam izvirzoties vadībā ar 3:1. Vārtus guva Olafs Zvīnis, Bruno Beķeris un Pauls Erenbots. Jāpiebilst, ka Raitumam 14. minūtē izpildīja soda metienu, taču nespēja pārspēt tikko kā vārtos stājušos Markusu Plūdumu. Otrās trešdaļas laikā laukuma saimniekiem izdevās samazināt rezultāta starpību – 4:5. Talsu komandas labā vienu golu iemeta Andris Blumbahs, bet divus – Toms Bitmanis. Viesi atbildēja ar Artūra Juraševska un Kriša Treimaņa goliem.

 

49. minūtē neizšķirtu rezultātu atjaunoja Toms Bitmanis, gūstos savus trešos vārtus šajā spēlē – 5:5. 50. minūtē Jorens Malkavs vēlreiz izvirzīja vadībā "Lekringu" (6:5), bet pamatlaiks tomēr noslēdzās neizšķirti, jo 54. minūtē vārtus guva Artis Raitums – 6:6. Pagarinājuma desmit minūtēs vārti netika gūti, tādēļ uzvarētājus nācās noskaidrot ar pēcspēles metienu palīdzību. Cēsnieki šajā momentā atkal veica vārtsargu maiņu, Ričarda Stivriņa vietā sūtot Markusu Plūdumu. Šāds gājiens attaisnojās, jo Plūdums atvairīja divus pirmos talsenieku "bullīšus", kamēr viņa komandas biedri meta nekļūdīgi, izvirzot Cēsu komandu vadībā ar 3:0. Cerību Talsu komandai atgrieza Artis Raitums, kurš šoreiz Plūdumu pārspēja – 1:3. Talsenieku vārtsargs Valters Kasjaņenko vēl tika galā ar Edgara Puriņa metienu – 1:3. Sērija beidzās, kad pārspēt Markusu Plūdumu neizdevās Tomam Bitmanim. Pēcspēles metienos "Lekrings" uzvarēja ar 3:1, visā spēlē ar 7:6, bet sērijā rezultāts nu kļuvis jau 3:0. Sērijas ceturtā spēle notiks svētdien, 3. aprīlī, notiks Talsu komandas laukumā, sākums pulksten 16.00.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma vārtsargs Markuss Plūdums, kurš spēles laikā atvairīja vienu "bullīti", bet pēcspēles metienu sērijā – trīs no četriem. Rezultatīvākie viņa komandā ar 2 (1+1) punktiem katram bija Pauls Erenbots, Artūrs Jurševskis un Olafs Zvīnis. Par labāko starp talseniekiem atzina Tomu Bitmani, kuram 4 (3+1) punkti. Rezultatīvāks par viņu ar 5 (2+3) punktiem bija Artis Raitums, bet Andrim Blumbaham 2 (1+1) punkti.

 

"Talsu NSS/Krauzers"- "Lekrings" 7:3 (1:3, 3:2, 2:1, 0:0, 0:1), sērijā 0:3

Metienu attiecība:

20:28 (4:12; 9:7, 7:5, 0:4)

Rezultatīvākie:

"Talsu NSS/Krauzers" – Artis Raitums 5 (2+3), Toms Bitmanis 4 (3+1), Andris Blumbahs 2 (1+1), Armands Budreika 1 (0+1).

"Lekrings" – Pauls Erenbots 2 (1+1), Artūrs Jurševskis 2 (1+1), Olafs Zvīnis 2 (1+1), Bruno Beķeris 1 (1+0), Jorens Malkavs 1 (1+0), Krišs Treimanis 1 (1+0), Toms Rīsmanis 1 (0+1), Krišjānis Tiltiņš 1 (0+1).

JUGLASCIEMS