Florbols iekļauts 2017.gada Pasaules spēļu programmā

20.05.2014

wg-logo.jpg

Šī gada 16.maijā Starptautiskās pasaules spēļu asociācijas (IWGA) rīcības komiteja izlēmusi iekļaut florbolu starp oficiālajiem 2017. gada spēļu sporta veidiem. Desmitās Pasaules spēles notiks Polijas pilsētā Vroclavā.

 

Pagājušajā gadā Starptautiskā florbola federācija (IFF), pēc ilga procesa, tika uzņemta IWGA dalībnieku pulkā. Tas nozīmēja, ka florbols vairs nevar pretendēt uz demonstrācijas sporta veida statusu Pasaules spēlēs. IFF, tāpat kā pārējām 34 IWGA starptautiskajām sporta veidu federācijām, bija jāpiesakās uz oficiāla sporta veida vietu spēļu programmā.

 

Starptautisko federāciju pieteikumi tika izvērtēti balstoties uz 2013.gada Pasaules spēļu novērtējuma ziņojumu, IWGA noteikumiem par atbilstību līdzdalībai un diskusijām ar Vroclavas organizācijas komiteju. Iepazīstoties ar visu informāciju IWGA pieļāva reālu iespēju, ka florbols varētu tikt iekļauts 2017.gada spēļu programmā, tomēr situācija bija neskaidra. Beigās tomēr netbols nespēja izpildīt IWGA prasības un šo sporta veidu programmā aizstās florbols.

 

Pasaules spēlēs piedalīsies 6 vīriešu florbola izlases. Turnīrs tiks izspēlēts 4 dienu laikā. Tuvākajos mēnešos sāksies darbs pie izspēles sistēmas un nolikuma.

 

Ļoti apmierināts ar florbola iekļūšanu Pasaules spēļu programmā ir IFF prezidents Tomass Eriksons: "Acīmredzot netbols nespēja izpildīt visas IWGA uzstādītās prasības. Nesen saņēmām lielisku ziņu - florbols ir iekļauts nākošo Pasaules spēļu programmā. Pēdējā gada laikā IFF un visa florbola kopiena ir smagi strādājusi, lai sasniegtu šo mērķi. Šis solis pierāda, ka florbols tiek arvien plašāk atzīts starptautiskajā sporta sabiedrībā."

 

Notikuma nozīmīgumu uzsver arī IFF ģenerālsekretārs Džons Liljelunds: "Šis neapšaubāmi ir lielākais IFF politiskais sasniegums kopš florbola atzīšanas no Starptautiskās Olimpiskās komitejas (IOC) puses 2011.gadā. Ir ļoti svarīgi, lai visa florbola sabiedrība saprastu, cik būtiska ir dalība šādos daudzu sporta veidu forumos, īpaši zinot, ka Pasaules spēļu nozīme pieaug un tās atbalsta arī IOC administrācija. Tas ir vēl viens solis Olimpisko spēļu virzienā."

 

Pasaules spēles tiek rīkotas ik pēc 4 gadiem. Pirmās spēles notika 1981.gadā ASV. 2013.gada spēlēs Kolumbijā piedalījās 3870 sportisti no 109 valstīm, kuri sacentās 36 sporta veidos.

 

Plašāka informācija par Pasaules spēlēm - www.theworldgames.org

2017.gada Pasaules spēļu reklāmas video apskatāms šeit

 

Izmantotie resursi: www.floorball.org

JUGLASCIEMS