AVEX mēneša spēlētājs Bulāns: Nākamsezon atkal cīnīsimies par titulu!

18.04.2014

lfs_bulans_www.jpg

Latvijas Florbola savienības (LFS) par Latvijas čempionāta Virslīgas AVEX mēneša labāko spēlētāju nosauktais “RTU/Inspectas” uzbrucējs Kārlis Bulāns nenoliedz to, ka komandai nav izdevies izpildīt sezonas plānu, taču arī pēc diviem bronzas gadiem noteikti nemazinoties apņēmība tomēr izcīnīt Latvijas čempionu titulu. Varbūt nākamgad?

 

Latvijas čempionātu medaļu komplekti ir sadalīti, un otro gadu pēc kārtas labāko trijnieks ir identisks. Turklāt lielajā finālā „Cēsus alus/Lekrings” abas reizes tieši ar 4:1 pārspēja„Lielvārdi”. Otro sezonu pēc kārtas bronzas medaļas izcīnīja „RTU/Inspecta”. 2013. gadā sezonas noslēguma mačā rīdzinieki uzveica „Ķekavu”, bet šoreiz tika pārspēts FK „Rīga”.

 

24 gadus vecajam Kārlim Bulānam kā "RTU/Inspectas" florbolistam šī gan bija pirmā valsts čempionāta godalga, jo iepriekš viņš pārstāvēja „Ulbroku/FS Masters”. Savukārt „AVEX” mēneša labākā spēlētāja atzinību Bulāns izpelnījies jau otro reizi karjerā. Gan 2012. gadā, gan 2014. gadā Kārlis izcēlies tieši februārī.

 

„Iespējams, ka tieši februārī esmu labākajā sportiskajā formā? Tad jau vajadzētu ierosināt Latvijas čempionāta pusfinālus un finālus izspēlēt tieši februārī,” ar smaidu sejā komentē „RTU/Inspectas” florbolists Kārlis Bulāns.

 

Lai arī punkts sezonai tika pielikts ar bronzas spēli un uzvaru, taču Rīgas klubam noteikti svarīgākā bija pusfināla sērija pret „Cēsu alu/Lekringu”, kurā tika zaudēts ar 0:3.

 

„Protams, labprāt mēs pārspēlētu šo pusfināla sēriju. Nedaudz izvērtējot šos mačus ar „Lekringu”, nākas atzīt, ka sāncenši bija pārāki gan taktiski, gan arī bija trāpījuši ar fiziskās formas virsotni. Iespējams, ka cēsniekiem ceturtdaļfināla piecu spēļu ilgā sērija ar „Ķekavu”palīdzēja novērst trūkumus un labāk sagatavoties cīņai par finālu. Šoreiz „Lekrings”bija labāki! Ar to arī viņus apsveicām,” konstatē Bulāns. „Skaidrs, ka sezona kopumā nav izdevusies, jo izdevās izpildīt tikai vienu no diviem mērķiem. Esam uzvarējuši regulārajā čempionātā, balvā saņemot atbrīvojumu no dalības maksas uz nākamo sezonu. Tas noteikti ir liels finansiālais ieguvums komandai. Nākamais mērķis bija čempionu titula izcīnīšana. To neizdevās paveikt, samierinoties ar bronzas medaļu izcīnīšanu. Arī tas nebija viegli. FK „Rīga”ne jau nejauši uzvarēja ceturtdaļfinālā „Rubeni”un parādīja arī labu sniegumu pusfinālā pret „Lielvārdi”. Prieks, ka izdevās uzvarēt vismaz bronzas mačā, jo citādi būtu vēl drūmākas atmiņas par sezonu.”

 

Bulāns ilgu laiku pārstāvēja Ulbrokas komandas, taču pirms šīs sezonas viņš mainīja klubu.

„Uzaicinājumu par pievienošanos „RTU/Inspectai”man izteica toreizējais komandas galvenais treneris Normunds Zvejnieks, kura vadībā jau savulaik biju spēlējis „Latvijas Avīzē”. Treneris bija redzējis arī manu sniegumu iepriekšējā sezonā „Ulbrokas”sastāvā, tādēļ jau iepriekš rēķinājās ar konkrētu manu devumu komandai,” atklāj Kārlis. „Labu individuālo statistiku bez maiņas biedru palīdzības jau nav iespējams savākt. Bieži vien saņēmu tik labas piespēles, ka atlika vien pabeigt uzbrukumu ar precīzu metienu. Daudz labāk jūtos kreisajā malā, Atis Blinds var spēlēt gan pa sev tīkamāko vidu, gan pa labo malu, bet Henrija Uzrauga izvēle vienmēr bijusi labā mala. Katrs no mums ieņēma savu vietu, un rezultāts neizpalika. Izņēmums gan bija pusfināla mači, kad tieši man maz kas izdevās ne tikai uzbrukumā, bet arī aizsardzībā.”

 

Latvijas izlases rindās Bulāns debitēja 2013. gada septembrī Valmierā notikušajā Četru nāciju turnīrā, izmēģinot spēkus mačos ar Slovākiju, Poliju un Igauniju. Kārlis piedalījās divās spēlēs, izceļoties ar četriem rezultativitātes punktiem. Bulāna karjera valstsvienībā turpinājās arī 2014. gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā, kas janvārī notika turpat Valmierā. Kārlis kļuva par vienu no galvenajiem Latvijas izlases panākumu kaldinātājiem, kļūstot par rezultatīvāko latviešu rindās – astoņi punkti četrās spēlēs.

 

„Jau iepriekš izlases treneri mani bija pamanījuši „Ulbrokas” sastāvā, taču pēc komandas maiņas, iespējams, viens no papildus plusiem par labu man bija spēlēšana vienā maiņā ar ilggadējo izlases dalībnieku Ati Blindu,” spriež Bulāns. „Kvalifikācijas turnīrs komandai un arī man pašam bija sekmīgs, tādēļ ir apņēmība cīnīties par vietu izlasē arī decembrī gaidāmajā pasaules čempionātā Zviedrijā. Bet vēl pēc diviem gadiem, kad pasaules čempionāts notiks Rīgā, vēlos izbaudīt lieliskāko florbola atmosfēru savā dzīvē, spēlējot vairāku tūkstošu atbalstītāju priekšā Arēnā Rīga.”

 

Bulāns neslēpj, ka viņa vasaras plānos neietilpst cita kluba meklējumi.

 

„Pašreiz nav šaubu, ka arī nākamajā sezonā palikšu „RTU/Inspectas” rindās, lai vēlreiz cīnītos par Latvijas čempionu titulu,” uzsver Kārlis. „Vasarā jau par sportošanu netiks aizmirsts, jo programmā būs gan krosiņi, gan svaru zāle, kā arī noteikti pludmales volejbols un futbols. Izkustēšanās noteikti ir nepieciešama, lai vienmēr būtu fiziskā tonusiņā.”

 

Latvijas čempionāta Virslīgas sezonas noslēguma individuālā statistika liecina, ka Bulāns bijis septītais rezultatīvākais spēlētājus, Kārlis kopumā 33 spēlēs sakrājis 80 rezultativitātes punktus, ieskaitot 53 (!) gūtos vārtus.

 

2012. gada marta intervija. AVEX februāra spēlētājs Bulāns: Divi svarīgākie vārti pret Līgatni.

 

AVEX (Tavs Audio-Video Experts)

 

Renārs Buivids

SF
JUGLASCIEMS