AVEX februāra spēlētājs Bulāns: Divi svarīgākie vārti pret Līgatni

30.03.2012

lfs_februaris_bulans.jpg

Latvijas Florbola savienības (LFS) par AVEX (Tavs Audio-Video Experts) februāra labāko spēlētāju nosauktais “Ulbrokas/FS Masters” florbolists Kārlis Bulāns uzsver, ka sezonas svarīgākie vārtu guvumi bija tieši astotdaļfināla izšķirošajā spēlē pret “Latgranulu/Līgatni”.

 

Ulbrokas komanda februārī aizvadīja sešas spēles. Visas ar „Latgranulu/Līgatni”! Vispirms „Ulbroka/FS Masters” piedzīvoja zaudējumu regulārā čempionāta spēlē, turnīru pabeidzot astotajā vietā, bet tad astotdaļfināla piecu maču sērijā tomēr uzveic līgatniešus. Turklāt pēdējā no spēlēm tieši Bulāna divi gūtie vārti ļāva no 3:4 panākt uzvaru ar 5:4. Izšķirošie vārti tika gūti sešas sekundes pirms finālsvilpes.

 

„Pirmās divas spēles uzvarējām, bet uz trešo maču devāmies jau laikam pārāk pašpārliecināti. Līgatnes florbolisti bija labi noskaņojušies, savā laukumā vēloties izcīnīt tikai uzvaras. Tas arī viņiem izdevās. Izšķirošajā piektajā spēlē jau cīņai tika atdoti visi spēki, un prieks, ka mača izskaņā izdevās gūt divus vārtus, kas nodrošināja uzvaru,” spraigo cīņu par vietu ceturtdaļfinālā atceras Ulbrokas komandas 22 gadus vecais uzbrucējs Kārlis Bulāns. „Varētu pat teikt, ka šie divi bija mani sezonas svarīgākie gūtie vārti. Mača izšķirošajos mirkļos jau vairs nav laika pārdomāt savu rīcību un kaut ko saplānot. Atlika vien visu darīt maksimāli ātri. Nenoliegšu, ka uzvaras vārtu gūšanā bija arī veiksmes faktors.”

 

Ceturtdaļfinālā „Ulbroka/FS Masters” tikās ar regulārā čempionāta labāko komandu „RTU/Inspecta”. Skaidrs, ka favorītu lomā bija rīdzinieki, taču… Iespējams, ka ne visu, bet ļoti daudz izšķīra Aināra Juškēviča faktors. Čempioniem palika milzīgs robs pirmajā maiņā, un bez Juškēviča no ierastās rezultativitātes nebija ne miņas, bet Juškēvičs kā Ulbrokas treneris visu paveica lieliski – sērijā 3:1.

 

„Pirmajā spēlē rezultātu noteica tieši gatavība cīņai. Sāncenši laukumā devās ar pārliecību par salīdzinoši vieglu uzvaru,” notikumus šajā sērijā izvērtē Bulāns. „Otrajā mačā viņi jau izjuta lielāku psiholoģisku spiedienu, bet mēs spēlējām atbrīvoti, jo minimālais uzdevums par tikšanu izslēgšanas turnīra otrajā kārtā jau bija izpildīts. Pirmā maiņa bez Aināra Juškēviča tā pa īstam sevi parādīja tikai trešajā spēlē, kad arī tika gūta uzvara. Juškēvičs ir ļoti nozīmīgs RTU komandai – ne tikai kā uzbrukuma līderis, bet arī kapteinis. Šajā sērijā Ainārs bija mūsu treneris… Ja Juškēvičs pārstāvētu pretiniekus, tad visdrīzāk mums nebūtu izdevies tikt pie uzvaras sērijā.”

 

Pagājušās nedēļas nogalē regulārā čempionāta astotās labākās komandas ceļu uz finālu apstādināja „Ķekava”.

 

„Iespējams, ka izšķirošais brīdis šajā sērijā bija trešajā spēlē, kad trešā perioda sākumā mūsu spēlētājs Dmitrijs Dmitrijevs saņēma piecu minūšu noraidījumu. Tobrīd rezultāts bija 3:3, bet vairākumā „Ķekava” guva divus vārtus. Līdz mača beigām atspēlējām tikai vienus, un sērijā nonācām zaudētājos ar 1:2. Protams, mums bija iespēja labāk aizvadīt šos mačus ar „Ķekavu”, jo sāncenši ir ļoti labi iepazīti. Pirms gada izslēgšanas turnīrā jau tikāmies, zaudējot ceturtdaļfināla sērijā,” neveiksmi sērijā skaidro Kārlis. „It kā jau esam augstāk nekā bijām plānojuši, taču trešās vietas likteni izšķirs tikai viena spēle. Līdz ar to, lai tiktu pie bronzas medaļām, būs nepieciešama arī veiksme – kam iekritīs!?”

 

Latvijas čempionāta virslīgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā Bulāns ieņem desmito vietu. Viņš 37 spēlēs guvis 73 rezultativitātes punktus, ieskaitot 61 (!) vārtus. Tas ir pašreiz labākais rādītājs.

 

„Nešaubīgi, ka šī ir veiksmīgākā sezona gūto vārtu ziņā. Varbūt varēja būt vairāk piespēļu. Bet tas jau labāk izdodas maniem komandas biedriem Jānim Jaunzemam un Kasparam Šķēlam. Man tikai atliek vien vienā pieskārienā izdarīt metienu un trāpīt vārtu taisnstūrī. Vai mani var salīdzināt ar Kristiānu Lisovski? Es tam nepiekristu. Es tomēr vairāk mēģinu spēlēt ar spēku, ieguldot enerģiju, lai arī pats izveidotu vārtu gūšanas situācijas,” savu spēles stilu raksturo Bulāns.

 

Bulāns pirmos soļus florbolā spēris Saulkalnē, atsaucoties aicinājumam no uz skolu atnākušajiem treneriem. Karjeras lielākā daļa gan saistīta tieši ar Ulbroku. Kopā ar komandu Bulāns no pirmās līgas pakāpies uz virslīgu. Pašreiz paralēli batālijām virslīgas čempionātā Kārlis pārstāv arī savas augstskolas komandu Studentu līgā.

 

„Esmu Ģeogrāfijas un zemes zinātņu pirmā kursa students. Prieks, ka šosezon ir iespēja arī uzspēlēt Studentu līgā, jo florbolistu sadalījums pa komandām ir pavisam citāds nekā ierasts. Galvenais, lai kāds Ulbrokas komandas biedrs, kurš Studentu līgā pārstāv citu augstskolu, negūtu vārtus. Tas ir svarīgākais! Līdz šim LU un RTU dalījušas uzvaras posmos uz pusēm, taču izšķirošajās spēlēs pārāki būsim mēs!”

 

Kārļa Bulāna pārstāvētā „Ulbroka/FS Masters” spēli par bronzas medaļām ar Cēsu „Lekringu” aizvadīs 14. aprīlī plkst. 15:30 Valmierā, Vidzemes OC.

 

www.avex.lv (Tavs Audio-Video Experts)

 

Renārs Buivids

SF
JUGLASCIEMS