Junioriem pret pasaules čempioniem tikai goda vārti

26.04.2013

img_0933.jpg

Latvijas vīriešu U-19 florbola izlase, gatavojoties pasaules čempionātam, šovakar Kocēnu sporta namā aizvadīja pārbaudes spēli ar pasaules čempioniem somiem. Mūsu florbolisti ziemeļu kaimiņiem piekāpās ar 1:14, vienīgos vārtus Latvijas izlases labā guva Ringolds Kalniņš.

 

Latvijas izlase šajā pārbaudes mačā savu vārtu drošību uzticēja Denisam Berķim, kurš gan nav iekļauts starp tiem 20 florbolistiem, kuri pieteikti pasaules čempionāta. Latvieši mačā pret titulētajiem sāncenšiem savus vārtus neskartus spēja nosargāt tikai 15 sekundes, kad rezultātu ar precīzu metienu atklāja soms Peters Kotilainens – 0:1. Tādam sākumam sekoja rezultatīvs turpinājums – pēc pirmā perioda somi atradās vadībā ar 6:0. Pēc otrā – ar 10:0. Pirmajās 40 minūtēs no mūsu florbolistiem spēles protokolā atzīmējās tikai Ingars Matisons, kurš nopelnīja divu minūšu noraidījumu par nūjas bloķēšanu, bet viesi pēc pusotras minūtes savu skaitlisko vairākumu pārvērta kārtējo vārtu guvumā.

 

Pēdējās trešdaļas vidū somi panāca jau 13:0. Tikai 57.minūtē varēja uzgavilēt 163 Latvijas izlases līdzjutēji – Ingara Matisona piespēli vārtu guvumā pārvērta Ringolds Kalniņš – 1:14. Pēdējais vārds gan piederēja pasaules čempioniem, kuri atlikušajās minūtēs paspēja gūt vēl vienus vārtus, sagādājot latviešiem zaudējumu ar 1:14. Statistika liecina, ka somi pa mūsu komandas vārtiem metuši 45 reizes, kamēr mūsējie atbildēja ar 21 metienu. Par labāko spēlētāju Latvijas izlases rindās tika atzīts vienīgo vārtu autors Ringolds Kalniņš. Labākā gods starp somiem tika Ronim Lāsonenam, kuram tāpat kā viņa komandas biedriem Eino Pesu, Markum Markkolam un Peteram Kotilainenam šajā mačā četri rezultativitātes punkti.

 

Rīt, 27.aprīlī, pulksten 17.00 abas komandas turpat Kocēnos mērosies spēkiem vēlreiz. Ņemot vērā somu izteikto vēlmi, mūsu komanda tiks papildināta ar vienu pieaugušo vīriešu izlases maiņu, kurā spēlēs Artis Raitums (Talsi/Triobet), Mihails Kostusevs un Artis Savins (Lielvārde), kā arī Ingus Laiviņš un (Lekrings) un Morics Krūmiņš (Helsinki SSV jr.). Arī uz rītdienas maču ieeja būs bez maksas, bet mūsu komandai atbalsts būs vajadzīgs vēl vairāk.

 

Latvijas U-19 vīriešu izlase:

N.p.k.

Poz.

Vārds un Uzvārds

Komanda

1.

G

Agris Rogainis

Valmiera

2.

G

Anrijs Vents

SK Pārgauja

3.

D

Emīls Hartmanis

Talsi/Triobet

4.

D

Juris Zilberts

Rubene

5.

D

Miķelis Dravnieks

RTU/Inspecta

6.

D

Antons Žuks

Lielvārde

7.

D

Jānis Melderis

Lekrings

8.

D

Mārtiņš Broks

Valmiera

9.

D

Matīss Mālnieks

Rubene

10.

F

Toms Niedre

FK Bauska

11.

F

Ingars Matisons

Rubene

12.

F

Dāgs Rozenbahs

Valmiera

13.

F

Kārlis Laucis

Kurši

14.

F

Toms Bitmanis

Talsi/Triobet

15.

F

Edžus Ceriņš

RTU/Inspecta

16.

F

Toms Akmeņlauks

Lielvārde

17.

F

Artūrs Jurševskis

Lekrings

18.

F

Ringolds Kalniņš

Rubene

19.

F

Emīls Dzalbs

Lekrings

20.

F

Kristers Puķītis

Lielvārde

 

Galvenais treneris: Īro Parviainens

Treneris: Kristians Bjorkstens

Treneris: Mārtiņš Jarohovičs

Ārsti: Lilita Lazdiņa un Mārtiņš Tēcis

Ekipējuma menedžeris: Oļegs Groševs

Izlases menedžere: Maija Zēmele

 

Latvijas junioru U-19 (vīriešu) izlases gatavošanās un piedalīšanās pasaules čempionātā florbolā, kas 2013.gada maijā notiks Vācijas pilsētā Hamburgā, tiek līdzfinansēta no valsts budžeta līdzekļiem. Latvijas izlases gatavošanos un piedalīšanos pasaules čempionātā atbalsta SIA "LDz ritošā sastāva serviss".


JUGLASCIEMS