Junioriem pirmā pārbaude pret pasaules čempioniem

26.04.2013

juniori13.jpg

Šovakar pulksten 19.00 Kocēnu sporta namā pirmo pārbaudes spēli ar Somijas U-19 vīriešu izlasi aizvadīs Latvijas junioru florbola valstsvienība. Abas komandas gatavojas pasaules čempionātam, kas jau pēc 10 dienām startēs Vācijas pilsētā Hamburgā.

 

Latvijas junioru florbola izlases spēlētāji Kocēnos uzturas jau kopš trešdienas, kad viņiem sākās treniņnometne. Treniņnometni vada valstsvienības galvenais treneris Īro Parviainens kopā ar saviem asistentiem – Mārtiņu Jarohoviču un Kristianu Bjorkstenu. Nometnes pirmajā dienā puišiem bija viens treniņš, vakar – divi, arī šorīt jau tika aizvadīta viena nometne. Lai gan nav iekļauti izlases divdesmitniekā, pārbaudes spēlē varētu piedalīties arī Deniss Berķis un Oskars Bergmanis.

 

Latvijā ieradušies arī patreizējie pasaules čempioni – Somijas juniori, ar kuriem mūsu izlasei paredzētas divas pārbaudes spēles. Pirmā no tām – šovakar pulksten 19.00, bet otrā – rīt pulksten 17.00. Iepriekšējo reizi mūsu juniori ar somu vienaudžiem spēkojās pirms diviem gadiem. Toreiz ziemeļu kaimiņi uzvarēja ar 5:1, vienīgos vārtus latviešu labā guva Sandris Virsnītis, kuram asistēja Toms Delviņš.

 

Šovakar un rīt visi līdzjutēji laipni aicināti uz Kocēnu sporta namu, lai justu līdzi mūsu florbola jaunajai paaudzei un novērtētu pasaules čempionu meistarību. Ieeja uz spēlēm – bez maksas.

 

Latvijas U-19 vīriešu izlase:

N.p.k.

Poz.

Vārds un Uzvārds

Komanda

1.

G

Agris Rogainis

Valmiera

2.

G

Anrijs Vents

SK Pārgauja

3.

D

Emīls Hartmanis

Talsi/Triobet

4.

D

Juris Zilberts

Rubene

5.

D

Miķelis Dravnieks

RTU/Inspecta

6.

D

Antons Žuks

Lielvārde

7.

D

Jānis Melderis

Lekrings

8.

D

Mārtiņš Broks

Valmiera

9.

D

Matīss Mālnieks

Rubene

10.

F

Toms Niedre

FK Bauska

11.

F

Ingars Matisons

Rubene

12.

F

Dāgs Rozenbahs

Valmiera

13.

F

Kārlis Laucis

Kurši

14.

F

Toms Bitmanis

Talsi/Triobet

15.

F

Edžus Ceriņš

RTU/Inspecta

16.

F

Toms Akmeņlauks

Lielvārde

17.

F

Artūrs Jurševskis

Lekrings

18.

F

Ringolds Kalniņš

Rubene

19.

F

Emīls Dzalbs

Lekrings

20.

F

Kristers Puķītis

Lielvārde

 

Galvenais treneris: Īro Parviainens

Treneris: Kristians Bjorkstens

Treneris: Mārtiņš Jarohovičs

Ārsti: Lilita Lazdiņa un Mārtiņš Tēcis

Ekipējuma menedžeris: Oļegs Groševs

Izlases menedžere: Maija Zēmele

 

Latvijas junioru U-19 (vīriešu) izlases gatavošanās un piedalīšanās pasaules čempionātā florbolā, kas 2013.gada maijā notiks Vācijas pilsētā Hamburgā, tiek līdzfinansēta no valsts budžeta līdzekļiem. Latvijas izlases gatavošanos un piedalīšanos pasaules čempionātā atbalsta SIA "LDz ritošā sastāva serviss".


JUGLASCIEMS