Gada pēdējā spēlē "Kurši" sarūgtina buldogus

29.12.2012

fkkursi_1.jpg

Šovakar tika aizvadīta Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas šī gada pēdējā spēle – Liepājas "Kurši" viesos ar 13:3 sakāva turnīra pastarīti - "Ķekavas Bulldogus". Pa pieciem rezultativitātes punktiem uzvarētāju labā guva Oskars Bergmanis un Gints Siliņš.

 

Ķekavas sporta namā tieši mājinieki bija tie, kuri 11.minūtē atklāja spēles rezultātu: Kaspars Ozols – 1:0. Tāds pats rezultāts bija brīdī, kad abas komandas devās pirmajā pārtraukumā. Arī otrajā trešdaļā "Ķekavas Bulldogi" turpināja sīkst pretoties liepājniekiem – spēles vidū rezultāts bija neizšķirts – 2:2. Uz lielāku varoņdarbu ķekavieši šoreiz nebija spējīgi – otrā perioda otrajā pusē viņi savā cietoksnī ielaida piecas bezatbildes bumbiņas (2:7), bet, tuvojoties pamatlaika beigām, "Kurši" bija izvirzījušies vadībā jau ar 13:2. Tomēr pēdējos vārtus aizejošajā gadā guva "Ķekavas Bulldogu" spēlētājs – Intars Labsvārds deviņas sekundes pirms spēles beigām guva trešos vārtus mājinieku komandas labā – 3:13.

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Oskars Bergmanis, kurš bija arī rezultatīvākais ar 5 (3+2) punktiem. Gintam Siliņam 5 (1+4), Raitim Bušam 3 (2+1) punkti, bet Mārtiņš Jurgevičs izcēlās ar diviem gūtiem vārtiem. "Ķekavas Bulldogu" sastāvā par labāko tika atzīts Kaspars Ozols, bet rezultatīvākais ar diviem iemestiem goliem bija Intars Labsvārds. Trīs spēlētāji šajā mačā nopelnīja pa piecām noraidījuma minūtēm - "Ķekavas Bulldogu" pārstāvji Intars Labsvārds un Gatis Rebišs, kuram arī spēles sods 2, kā arī liepājnieks Mārtiņš Gross, kuram spēles sods 3.

 

Liepājas "Kuršu" rezultatīvākais spēlētājs Gints Siliņš atklāja, ka spēles pirmajā daļā treneris viņu un vēl piecus spēlētājus (Klameru, Krūmu u.c.) nelaida laukumā, tādejādi sodīdams par iekšējās disciplīnas pārkāpumiem. Kad sods izciests, bijusi pavisam cita attieksme, jo pēc tik gara ceļa, kas mērots no Liepājas, protams, ka gribējās pacīnīties. Pati spēle gan bijusi samērā vienmuļa. Runājot par mača izskaņā saņemtajiem sodiem, Siliņš neslēpa, ka, viņaprāt, ķekavieši spēlējuši nevajadzīgi rupji, it kā mēģinot traumēt pretiniekus. Tā noticis arī epizodē, kurā Mārtiņam Grosam iesperts no mugurpuses, viņš savu pāridarītāju atgrūdis, sākusies grūstīšanās un spēlētāju šķiršana. Liepājnieks domā, ka tiesneši šoreiz bijuši pat pārlieku stingri, parādīdami arī divas sarkanās kartiņas.

 

Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas spēle, 29.decembris

"Ķekavas Bulldogi" – "Kurši" 3:13 (1:0, 1:7, 1:6)

Metienu attiecība:

26:45 (11:10, 7:15, 8:20)

Rezultatīvākie:

"Ķekavas Bulldogi" – Intars Labsvārds 2 (2+0), Kaspars Ozols 1 (1+0), Armands Šonmanis 1 (0+1), Aivars Kurmis 1 (0+1).

"Kurši" – Oskars Bergmanis 5 (3+2), Gints Siliņš 5 (1+4), Raitis Bušs 3 (2+1), Mārtiņš Jurgevičs 2 (2+0), Kārlis Laucis 2 (1+1), Kaspars Klamers 1 (1+0), Elans Zīverts 1 (1+0), Mārtiņš Vējš 1 (1+0), Miķelis Krūms 1 (1+0), Ingars Jansons 1 (0+1).

SF
JUGLASCIEMS