"Valmiera" jauno gadu sāk ar uzvaru pār "Kuršiem"

08.01.2022

valmiera_gols18.jpg

Viena no divām šovakar paredzētajām ELVI florbola līgas vīriešiem spēlēm norisinājās Vidzemes Olimpiskajā centrā, kur FBK uzņēma Liepājas komandu FK "Kurši". Abām vienībām tā bija pirmā spēle Jaunajā gadā, ko veiksmīgāk uzsāka valmierieši, svinot panākumu ar 7:4. Rezultatīvākais starp uzvarētājiem ar 3 (2+1) punktiem bija Lauris Alvis Stiprais.

 

FBK "Valmiera" šovakar savā laukumā uzņēma komandu "Kurši", kuru 9. oktobrī Liepājā bija sakāvusi ar 12:3. Atbildes spēles rezultātu 4. minūtē ar precīzu metienu atklāja (1:0), kā vēlāk izrādījās, tā bija vienīgā reize, kad viesi atradās vadībā. Jau pirmā perioda laikā triju vārtu pārsvaru ieguva mājinieki (4:1), kuru rindās ar vārtu guvumiem pa reizei izcēlās Aleksejs Jakovļevs un Jēkabs Berkolts, bet divas reizes – Lauris Alvis Stiprais. Otrajā trešdaļā abas komandas iemeta pa vienam golam (5:2), bet pēdējā periodā FBK "Valmiera" savu pārākumu nosargāja, svinot uzvaru ar 7:4.

 

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma Lauris Alvis Stiprais, kurš vienīgais savā vienībā sakrāja vairāk par vienu rezultativitātes punktu – 3 (2+1). Liepājas komandā visus rezultativitātes punktus guva divi spēlētāji – spēlējošais treneris Toms Akmeņlauks izcēlās ar 4 (1+3) punktiem, bet labākā spēlētāja balva tika pasniegta "hat-trick" autoram Gustavam Griezītim. Valmieras komanda pēc šīs uzvaras ar 23 punktiem pakāpās uz 5. vietu turnīra tabulā, bet FK "Kurši" ar deviņiem punktiem joprojām ieņem priekšpēdējo pozīciju.

SF
JUGLASCIEMS