"Pārgauja" viesos sakauj titulēto "Lekringu"

25.02.2017

pargauja_gols.jpg

Jau otrajā ELVI florbola līgas vīriešiem ceturtdaļfināla spēļu dienā piedzīvota pamatīga sensācija - Stalbes "Pārgauja" pretinieku laukumā ar 6:1 sakāva titulēto Cēsu komandu "Lekrings". Stalbiešu vārtsargs Renārs Arājs atvairīja 25 no 26 pretinieku metieniem.

 

Lai arī Cēsu "Lekrings" regulārajā turnīrā ieņēma tikai trešo vietu, ceturtdaļfināla sērijā pret Stalbes "Pārgauju" favorītu gods viennozīmīgi tika atvēlēts titulētajai Cēsu komandai. Tiesa, jau pirmajā sērijas mačā, kas notika cēsnieku laukumā, apstiprinājās vecu vecā patiesība par to, ka par veciem nopelniem uzvaras neviens nedod - savs pārākums atkal un atkal jāpierāda laukumā. Vismaz šovakar "Lekringam" to pierādīt neizdevās, jo jau pirmā perioda vidū mājinieki pēc stalbiešu Oskara Baloža un Edgara Puriņa metieniem nonāca iedzinējos ar 0:2. 23.minūtē viņu situāciju vēl nepatīkamāku padarīja Oskars Balodis, pēc kura otrā vārtu guvuma "Pārgauja" panāca jau 3:0. Tikai otrās trešdaļas pašā izskaņā cēsnieki beidzot nodzēsa no rezultātu tablo savu nulli - vārtus guva Andris Malkavs (1:3). Grūti to bija iedomāties, tomēr cīņas turpinājumā izrādījās, ka tie šajā mačā bija un palika tikai "Lekringa" goda vārti. Pēdējā periodā Stalbes komanda iemeta vēl trīs golus un svinēja pārliecinošu uzvaru, sērijā līdz vienas komandas četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1:0.

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts vārtsargs Renārs Arājs, kurš atvairīja 25 no 26 pretinieku metieniem. Rezultatīvākais starp uzvarētājiem ar "hat-trick" bija Oskars Balodis, trīs rezultatīvas piespēles Gvido Laugas kontā, bet divus golus iemeta Edgars Puriņš. Par labāko starp cēsniekiem atzina Paulu Erenbotu, kurš ar rezultativitāti šoreiz gan neizcēlās. Ceturtdaļfināla sērijas otrā spēle paredzēta rīt, arī tā notiks Cēsīs.

 

Videointervijas: ŠEIT

 

"Lekrings" - SK "Pārgauja" 1:6 (0:2, 1:1, 0:3), sērijā 0:1

Metienu attiecība:

26:30 (5:7, 10:12, 11:11)

Rezultatīvākie:

"Lekrings" - Andris Malkavs 1 (1+0), Toms Rīsmanis 1 (0+1).

SK "Pārgauja" - Oskars Balodis 3 (3+0), Gvido Lauga 3 (0+3), Edgars Puriņš 2 (2+0), Emīls Eglītis 2 (0+2), Edijs Vents 1 (1+0), Ingus Laiviņš1 (0+1).


JUGLASCIEMS