Latvijas izlase turnejas pēdējā mačā pārspēj "ÅIF"

11.09.2016

img_7095.jpg

Trīs pārbaudes spēļu sēriju Somijā ar uzvaru noslēgusi Latvijas vīriešu florbola izlase, kas šodien Helsinkos ar 7:5 pieveica kluba "ÅIF" komandu. Divus golus mūsu komandas labā guva Toms Akmeņlauks.

 

Latvijas vīriešu valstsvienība pirmajā pārbaudes spēlē ar 4:5 piekāpās Somijas junioru izlasei, bet otrajā mačā ar 8:5 pieveica šīs valsts vicečempioni - "Esport Oilers". Arī pēdējā pretiniece bija ļoti laba komanda - tieši "ÅIF" jau 3.minūtē atklāja spēles rezultātu - 0:1. 8.minūtē Atis Blinds pēc Andra Malkava piespēles panāca izlīdzinājumu (1:1), bet 9.minūtē Mikus Valpēters (piesp. - Atis Stepāns) jau izvirzīja vadībā latviešus - 2:1. Pēc pirmās trešdaļas rezultāts gan bija neizšķirts - 2:2.

 

Otrajā periodā ar vārtu guvumiem izcēlās tikai mūsu florbolisti - Toms Akmeņlauks iemeta divus golus, bet Aleksandrs Abramovs, kuram piespēlēja Gvido Lauga - vēl vienus (5:2). 41.minūtē Andris Malkavs pēc Ata Stepāna piespēles panāca jau četru vārtu pārsvaru (6:2), bet somi nebūt nebija padevušies - 48.minūtes laikā viņi guva divus vārtus pēc kārtas - 6:4. 52.minūtē uzbrukumā izcēlās Gvido Lauga (Rolands Kovaļevskis) - 7:4, bet punktu spēlei pielika "ÅIF", kas vēl paspēja samazināt rezultāta starpību, bet ne atņemt latviešiem uzvaru ar 7:5.

JUGLASCIEMS