Kalējs: "Rojenieki mūs pārsteidza ar savu spēles stilu"

29.04.2016

riga_kalejs.jpg

Par Nūjas.lv mēneša labāko spēlētāju Latvijas Florbola čempionāta vīriešu 2. līgā decembrī tika atzīts "FK Rīga-2" uzbrucējs Bertrams Kalējs. Trīs spēlēs rīdzinieks izcēlās ar 11 vārtu guvumiem, seši no kuriem nākuši mačā pret "Kalsnavu". Kalējs, neskatoties uz izcīnītām divām bronzas medaļām, atzīst ka šī sezona varēja izvērsties veiksmīgāk, kā arī norāda uz vilšanos paša sniegumā.

 

Šosezon Bertrams devās laukumā gan 1. līgas, gan 2. līgas regulārajā turnīrā, kā arī izslēgšanas spēlēs. "Prioritāte, protams, bija 1. līga. Sezonas sākumā mērķis jau bija nosprausts – jākar kaklā tās medaļas, kuras neuzkārām pagājušogad," komentē Kalējs, kura komanda pirms gada spēlē par bronzu piekāpās "Rubenei-1". Šo mērķi rīdziniekiem sasniegt izdevās – šoreiz spēlē par 3. vietu pieveikti "LU/FS Masters" florbolisti. "Būdams aizņemts 1. līgas turnīrā, sākumā daudzas "FK Rīga-2" spēles izlaidu. Tomēr sezonas otrajā pusē pievērsos arī 2. līgai, kura sākotnēji bija domāta, lai spēlētāji, kas neiekļuva "FK Rīga-1" sastāvā, varētu gūt pieredzi. Kalējs norāda, ka, ja ne laika trūkums, dalība pat visās trijās līgās viņam nešķistu neiespējama. "Ļoti vēlējos savā pēdējā sezonā jauniešos daudz vairāk palīdzēt Rīgas komandai U-18 turnīrā, taču spēles iekrita lekciju dienās," stāsta uzbrucējs, kurš jauniešu līgā aizvadīja tikai vienu spēli.

 

Skaidrs, ka no plašā pārstāvēto līgu spektra šosezon Bertramam iztrūka vien Virslīgas. "Pagājušajā vasarā sāku apmeklēt arī rīdzinieku Virslīgas komandas treniņus, tomēr sapratu, ka, iekļūstot sastāvā, nespēšu spēlēšanu apvienot ne ar skolu, ne lekcijām. Tādēļ ar treniņu procesu piebremzēju un nosliecos par labu izglītībai. Tomēr vēlos teikt paldies manam trenerim Zintim Stabiņam gan par to, ka viņš centās mani ievirzīt Virslīgas virzienā, gan arī par to, ka pieņēma faktu, ka mācības man šogad būs svarīgākas," norāda Kalējs, kurš gan nākotnes mērķos iezīmē vēlmi apvienot izglītošanos un spēlēšanu Virslīgā.

 

Pirmā izslēgšanas spēļu barjera "FK Rīga-2" ceļā bija komandas "Tērvete" izskatā. "Līdz tam šosezon nebiju aizvadījis pret viņiem nevienu spēli, kā arī izlaidu pirmo izslēgšanas maču. Atceros, ka visa mūsu komanda nopriecājās, ka jāspēlē tieši pret tērvetniekiem." Neskatoties uz šo optimismu, rīdziniekiem sērijas sākums izrādījās smags – zaudējumam ar 4:5 sekoja uzvara vien pēcspēles metienos (7:6). Trešajā spēlē jau pārliecinošāks sniegums (9:3) un uzvara sērijā ar 2:1. Kalējs sākotnējās grūtības skaidro ar nespēju pārorientēties no regulārās turnīra uz izslēgšanas mačiem, kā rezultātā kliboja spēles disciplīna. "Sērijas trešajā spēlē disciplīnu izdevās saglabāt jau no pirmās minūtes, kas, manuprāt, arī bija uzvaras pamatā."

 

Nākamais izaicinājums, pielāgoties jaunai situācijai, sekoja jau nākamajā kārtā pret FK "Roja-Rauda Print". "Pēc sērijas ar tērvetniekiem, pret rojeniekiem spēlēt bija ļoti grūti. Viņi spēlēja pavisam citādāk - daudz agresīvāk un ātrāk. Tieši ar savu spēles stilu viņi mūs pārsteidza nesagatavotus pašu laukumā. Pēc zaudējuma mājās zinājām, ka Rojā būs kaut kas jāmaina mūsu pašu spēlē. Varu teikt, ka Rojā uzbrukumā mēs bijām pārāki, bet daudzas nevajadzīgas kļūdas aizsardzībā, kas bija radušās pretinieku spiediena dēļ, noveda pie otrā zaudējuma." Bronzas spēlē rīdzinieki ar 7:4 pieveica "Valku", tādējādi izcīnot bronzu arī 2. līgā.

 

Par aizvadīto sezonu Kalējam ir gan pozitīvi, gan negatīvi secinājumi. "No vienas puses esmu apmierināts, jo izslēgšanas spēlēs patiešām spēlējām kā komanda, taču no otras puses abos pusfinālos daudzās epizodes nospēlējām ļoti pavirši. Kopumā esmu gandarīts ar manas komandas šīs sezonas sniegumu. Iespējams, esmu ļoti paškritisks, bet, manuprāt, individuāli šo sezonu es aizvadīju ļoti slikti. Treneris bija ļoti prasīgs attiecībā uz manu sniegumu, un arī pats apzinos, ka varēju nospēlēt daudz labāk."

 

Intervēja: Elīna Drēziņa

SF
JUGLASCIEMS