Vīriešu Virslīgā 3 spēles, "Kurši" pret "RTU/Inspectu" - tiešraidē

08.11.2014

00011.jpg

Šodien Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgā šovakar notiks trīs spēles – "Valmiera/ViA" uzņems "Talsus/Triobet", "Cēsu alus/Lekrings" – Kocēnu "Rubeni", bet Liepājas "Kurši" - "RTU/Inspectu". Maču no Liepājas tiešraidē translēs Sportacentrs.com TV. Sieviešu Virslīgā Kocēnu "Rubene" viesosies pie "Ķekavas Bulldogs" florbolistēm.

 

VĪRIEŠU VIRSLĪGA

 

Pulksten 15:30 FBK "Valmiera/ViA" – "Talsi/Triobet" (Vidzemes OC, Valmierā)

FBK "Valmiera/ViA" (4.v.) šosezon patīkami pārsteidz savus līdzjutējus - izcīnītas jau piecas uzvaras. Pēdējais panākums tika gūts viesos, kad valmieriešiem ar 3:2 izdevās pārspēt "Ulbroku/FS Masters". Rezultatīvākais Valmieras komandas rindās ar 12 (8+4) punktiem ir Mārtiņš Broks, Intam Vilkam 10 (5+5) punkti.

"Talsi/Triobet" (12.v.) florbolisti cīnās kā lauvas, tomēr punkti negrib krāties. Pagaidām talseniekiem tikai viena uzvara, divas reizes viņi saviem pretiniekiem piekāpās papildlaikā. Tā notika arī Talsu komandas iepriekšējā mačā, kad savā laukumā ar 4:5 tika atzīts "Bauskas" pārākums. Rezultatīvākais "Talsi/Triobet" sastāvā ar 12 (8+4) punktiem ir Andris Blumbahs, Krišam Treimanim 10 (9+1) punkti. Talsu komandā atgriezies uzbrucējs Aivis Hammers, kurš tieši šodien varētu aizvadīt pirmo spēli.

 

Pulksten 17:00 "Cēsu alus/Lekrings" – Kocēnu "Rubene" (Cēsu sporta kompleksā)

"Cēsu alus/Lekrings" (1.v.) šo sezonu aizvada perfekti – arī pēc atgriešanās no Čempionvienību kausa izcīņas turnīra cēsnieki turpina uzvarēt, sezonas septiņos mačos tiekot pie septiņiem panākumiem. Iepriekšējā spēlē Cēsu komanda viesojās pie Liepājas "Kuršiem", kur svinēja uzvaru ar 10:2. Rezultatīvākais starp cēsniekiem ar 16 (8+8) punktiem ir Andris Rajeckis, Gintam Bērtulim un Aleksandram Abramovam pa 15 punktiem. Abi Cēsu komandas vārtsargi ieņem vietu turnīra labāko trijniekā – 2.vietā Normunds Krūmiņš (87.7%), 3.vietā Anrijs Vents (85.11%).

Kocēnu "Rubene" (7.v.) čempionātu sāka ne pārāk veiksmīgi, bet nu ir izcīnījusi jau trīs uzvaras pēc kārtas. Pēdējais panākums svinēts pagājušajā nedēļā, kad Kocēnos ar 6:3 tika pārspēta Latvijas junioru izlase. Rezultatīvākais Kocēnu komandā ar 18 (12+6) punktiem ir Atis Stepāns, Ingaram Matisonam 15 (9+6) punkti.

 

Pulksten 17:00 "Kurši" - "RTU/Inspecta" (Liepājas OC)

Liepājas "Kurši" (10.v.) septiņās spēlēs izcīnījusi trīs uzvaras, bet tagad piedzīvoti divi zaudējumi pēc kārtas. Iepriekšējā mačā liepājnieki savā laukumā ar 2:10 piekāpās "Cēsu alum/Lekringam". Labākais punktu guvējs Liepājas komandā ir Gints Siliņš – 11 (3+8), Oskaram Bergmanim un Kasparam Klameram pa 10 punktiem.

"RTU/Inspecta" (2.v.) uzvarējusi septiņās no deviņām spēlēm. Iepriekšējā spēlē studenti savā laukumā a 7:4 pārspēja "Ķekavas Bulldogs" florbolistus. Rezultatīvākais "RTU/Inspecta" sastāvā ar 20 (10+10) punktiem ir Kārlis Bulāns, Jānim Jansonam 15 (13+2) punkti, bet Atim Blindam 14 (6+8) punkti. Rīgas komandas vārtsargs Andis Blinds ar 87.90% atvairītu metienu ir labākais visā līgā.

Spēles tiešraide: ŠEIT.

 

 

SIEVIEŠU VIRSLĪGA

 

Pulksten 16:00 "Ķekavas Bulldogs" – "Rubene" (Ķekavas sporta namā)

"Ķekavas Bulldogs" (2.v.) uzvarējusi trijās no četrām spēlēm, pēdējais panākums tika svinēts viesos pie RSU florbolistēm – 5:0. Divas ķekavietes guvušas pa 10 rezultativitātes punktiem – Inga Ametere un Līga Vancāne. "Ķekavas Bulldogs" vārtsardze Elīna Jeige ar 92.16% atvairītu metienu ir labākā visā līgā, bet viņas komandas biedrenei Sintijai Banei trešais labākais rezultāts - 85.94%.

Kocēnu "Rubene" (1.v.) uzvarējusi visās četrās spēlēs, iepriekšējā mačā kocēnietes, spēlējot viesos, ar 12:3 sakāva "Ķekavu". Pirmajā aplī kocēnietēm vissīvākā cīņa bija tieši ar šīsdienas pretiniecēm, kuras tika pārspētas tikai ar 5:4. "Rubenes" spēlētāja Edīte Bankava ar 17 (10+7) punktiem ir rezultatīvākā visā līgā, 2. un 3.vietu dala viņas komandas biedrenes Liene Adamane un Zeltīte Bankava – pa 13 punktiem. Kocēnu komandas vārtsardze Ilga Jēkabsone ar 90.5% atvairītu metienu ir otrā labākā visā Virslīgā.

JUGLASCIEMS