"Lielvārde/Fat Pipe" uzvar Jogevā un finišē 3. vietā

11.02.2024

lielvarde_polis_23.jpg

Šodien ar spēli starp komandām "Jogeva SK Tähe/Olivia" un "Lielvārde/Fat Pipe" noslēdzās Latvijas un Igaunijas florbola līgas vīriešiem regulārais turnīrs. Ar 8:6 uzvarēja lielvārdieši, turnīra tabulā izcīnot 3. vietu un iekļūstot izslēgšanas spēļu turnīrā, kur viņu pretiniece būs Tallinas komanda "Sparta team Automaailm". Jogevā notikušajā mačā Lielvārdes komandas sastāvā ar trim vārtu guvumiem izcēlās Matīss Pēteris Polis.

 

Spēle Jogevā sākās nelabvēlīgi lielvārdiešiem, jo jau otrajā minūtē, kad uz mūsējo vārtiem traucās latviešu leģionārs Igaunijas kluba rindās Pēteris Preimanis, viņš tika neatļauti kavēts, tādēļ mājiniekiem tika dota iespēja izpildīt soda metienu, ko viņi perfekti izmantoja (0:1). 8. minūtē laukuma saimnieki realizēja skaitlisko vairākumu, panākot jau 2:0. Toties pirmā perioda otrajā pusē ar pamatīgu ofensīvu atbildēja Lielvārdes florbolisti – pa golam iemeta Kārlis Stukāns un Markuss Nazarovs, bet divus – Matīss Pēteris Polis, izvirzot Lielvārdes komandu vadībā ar 4:2. Otrās trešdaļas laikā igauņi pietuvojās līdz vienu vārtu atstatumam – 5:4. Mūsu komandas labā vienīgos vārtus guva Markuss Nazarovs. Pēdējā periodā pa golam iemeta Oskars Tūtāns, Armands Savins un Polis, nodrošinot "Lielvārdei/Fat Pipe" svarīgu uzvaru ar 8:6.

 

Par labāko spēlētāju Lielvārdes komandā tika atzīts vārtsargs Raivis Puzulis, kurš atvairīja 24 no 29 pretinieku metieniem. Ar "hat-trick" izcēlās Matīss Pēteris Polis, trīs rezultatīvas piespēles Klāva Kaspara kontā, divus golus iemeta Markuss Nazarovs, bet 2 (1+1) punktus sakrāja Armands Savins. Labākā spēlētāja balvu Jogevas komandā saņēma Igaunijas vīriešu izlases pirmās maiņas uzbrucējs Arturs Okružko, kuram šajā mačā 4 (2+2) rezultativitātes punkti.

 

Pēc šīs spēles kļuva skaidrs, ka "Lielvārde/Fat Pipe" turnīra tabulā ar 16 punktiem pakāpusies uz 3. vietu un izslēgšanas spēļu turnīra tiksies ar Tallinas komandu "Sparta team Automaailm". Otrā pusfināla pārī spēkiem mērosies Kocēnu "Rubene" un Cēsu "Lekrings". "Jogeva SK Tähe/Olivia" izslēgšanas spēlēm nekvalificējās, jogevieši ar desmit punktiem noslēdz turnīra tabulu.


JUGLASCIEMS