Juniori pārliecinoši uzvar vienaudžus no "Esport Oilers"

10.09.2016

img_6802.jpg

Latvijas U19 vīriešu florbola izlase savā Somijas tūres otrajā pārbaudes spēlē šodien Helsinkos krustoja nūjas ar kluba "Esport Oilers" junioru komandu. Ļoti pārliecinošu uzvaru ar 10:3 svinēja latvieši.

 

Pats cīņas sākums gan nemaz neliecināja, ka mūsu junioru panākums varētu būt tik pārliecinošs, jo jau 4.minūtē uz Emīla Ērgļa sargātajiem vārtiem tika piespriests soda metiens, ar kuru viņš netika galā - 0:1. Nepagāja ne minūtē, kad somi ieguva tiesības izpildīt vēl vienu bullīti, bet šoreiz Ērglis bumbiņu savā cietoksnī neielaida, arī divas minūtes mazākumā mūsu komandas aizsardzība izturēja godam. Arī uzbrukumā latvieši savu iespēju izmantoja - Renāts Degins pēc Kristera Eglīša piespēles panāca izlīdzinājumu (1:1). 13.minūtē mājinieki vēlreiz izvirzījās vadībā (2:1), bet pēc pirmā perioda uz rezultātu tablo tomēr bija neizšķirts, jo 15.minūtē ar vārtu guvumu atbildēja Pēteris Trekše (piesp. - Kārlis Petrovskis) - 2:2.

 

Jau otrajā trešdaļā iniciatīva pilnībā pārgāja Latvijas junioru izlases pusē - mūsu puiši guva sešus bezatbildes vārtus - 8:2. Ar precīziem metieniem izcēlās Everts Gertsons (Emīls Birķis), Romualds Paulovičs (Everts Gertsons), Kristers Eglītis (Reino Ješēvics), Ričards Riekstiņš (Emīls Birķis), Kārlis Petrovskis (Pēteris Trekše) un Klāvs Ozoliņš. 45.minūtē rezultāts kļuva jau 10:2, jo pa golam "Esport Oilers" vārtos vēl iemeta Kristers Eglītis (Reino Ješēvics) un Lauris Stiprais (Jānis Ragovskis). Tikai spēles pēdējā minūtē vēl vienus vārtus guva arī laukuma saimnieki, bet tas netraucēja mūsu izlasei svinēt ļoti pārliecinošu uzvaru ar 10:3.

 

Rīt mūsu juniorus gaida visnopietnākais pārbaudījums - mačs ar Somijas U19 vīriešu izlasi, kam pašreiz pieder pasaules čempiones tituls. Spēles sākums pulksten 10.00.


JUGLASCIEMS