"Pārgauja" šokē "Kuršus" un nosargā uzvaru

03.01.2016

pargauja_uzv.jpg

Skaistu uzvaru ELVI florbola līgā vīriešiem šovakar Liepājā izcīnīja Stalbes komanda "Pārgauja", kas jau pirmajās piecās minūtēs "Kuršu" vārtos sameta četras bumbiņas, bet galarezultātā triumfēja ar 9:8. Uzvaras vārti Olafa Zvīņa kontā.

 

Stalbes "Pārgauja", kas šovakar viesojās pie "Kuršiem", noteikti netika uzskatīta par mača favorīti, tomēr Liepājā ieradās savā iespējami labākajā sastāvā un cīņu sāka maksimāli labi - jau pirmajās piecās minūtēs pēc diviem Olafa Zvīņa un Jāņa Levanoviča metieniem viesi izvirzījās vadībā ar 4:0. Drīz vien pie pirmajiem vārtu guvumiem tika arī liepājnieki, tomēr stalbiešiem pēc pirmajām 20 minūtēm bija izdevies nosargāt četru vārtu pārsvaru - 6:2. Otrās trešdaļas pirmajā pusē "Kurši" sāka nopietnu pakaļdzīšanos, samazinot pretinieku pārsvaru līdz minimumam - 5:6. Tomēr pirms izšķirošajām 20 minūtēm Stalbes komandai bija divu vārtu handikaps - 8:6. Pēdējā trešdaļā tika gūti tikai trīs vārti - 43.minūtē liepājnieks Kristaps Ošs-Ervics panāca 7:8, bet 56.minūtē Rolands Kovaļevskis brīdī, kad viņa komanda spēlēja skaitliskajā mazākumā, spēja iemest golu, pirmo reizi panākot neizšķirtu - 8:8. Liepājniekiem, kā izrādījās, šoreiz nebija lemts izcīnīt kaut punktu, jo jau nākamajā minūtē stalbietis Olafs Zvīnis ar tālu metienu realizēja viesu skaitlisko vairākumu, gūdams, kā vēlāk izrādījās, savas komandas uzvaras vārtus - 9:8.

 

Labākā spēlētāja godu uzvarētāju rindās nopelnīja Olafs Zvīnis, kurš ar 5 (4+1) bija arī rezultatīvākais savā komandā. Ar 4 (3+1) punktiem izcēlās viņa komandas biedrs Jānis Levanovičs. Par labāko starp liepājniekiem atzina Oskaru Bergmani, kurš ar rezultativitāti neizcēlās. Pa diviem goliem "Kuršu" labā guva Rolands Kovaļevskis un Kristaps Ošs-Ervics, bet rezultatīvākais ar "hat-trick" bija Mihails Kostusevs. SK "Pārgauja" pēc šīs uzvaras ar 16 punktiem pakāpās uz 10.vietu turnīra tabulā.

 

Videointervijas: ŠEIT

JUGLASCIEMS