"Lielvārde" izglābjas Valmierā

25.10.2015

lielvarde_kur15.jpg

Tālu no zaudējuma nebija ELVI florbola līgas vīriešiem līdere "Lielvārde", kas šovakar, viesojoties pie FBK "Valmiera/ViA", tikai pēdējās trešdaļas vidū panāca izlīdzinājumu un pirmo reizi izvirzījās vadībā, gūstot smagi nākušu panākumu ar 5:4. Uzvaras vārti Kārļa Vitkovska kontā.

 

Čempionāta līdere "Lielvārde" pie "Valmiera/ViA" florbolistiem devās ar sešām pēc kārtas izcīnītām uzvarām bagāžā. Toties valmierieši saviem viesiem sagādāja pamatīgu šoku – 16 minūšu laikā pēc viena Inta Vilka un diviem Mārtiņa Broka precīziem metieniem "Valmiera/ViA" izvirzījās vadībā ar 3:0. Tikai pirmā trešdaļas pēdējās trijās minūtēs pamodās lielvārdieši, ļoti ātri atbildot ar trim vārtu guvumiem – 3:3. Tomēr vadībā pirms otrā perioda atradās laukuma saimnieki – 4:3. Otrajā trešdaļā vārti netika gūti, bet pēdējā viesiem izdevās lauzt cīņas gaitu – 46.minūtē Kristers Puķītis izlīdzināja rezultātu (4:4), bet 48.minūtē Kārlis Vitkovskis guva, kā vēlāk izrādījās, uzvaras vārtus – 5:4. Līgas rezultatīvākajam spēlētājam Tomam Akmeņlaukam, kurš šajā mačā bija palicis tukšā, 57.minūtē tika dota iespēja izpildīt soda metienu, bet šī tiešām nebija viņa diena, tāpēc rezultāts nemainījās (5:4), bet mača izskaņa līderiem bija samērā nervoza.

 

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās atzina Sandri Virsnīti, kurš ar 3 (2+1) punktiem bija arī rezultatīvākais. Labākā spēlētāja balvu Valmieras komandā saņēma divu vārtu autors Mārtiņš Broks, Intam Vilkam 2 (1+1) punkti. Pēc šīs uzvaras "Lielvārde" ar 22 punktiem vēl vairāk nostiprinājās turnīra tabulas 1.vietā.


JUGLASCIEMS